Linkuri accesibilitate

Şevciuk pe malul drept al Nistrului


Evgheni Șevciuk cu Nina Stanski la Tiraspol
Evgheni Șevciuk cu Nina Stanski la Tiraspol

Ce facem, stimaţi conducători?

Evgheni Şevciuk, fostul conducător al regiunii transnistrene separatiste, se vede de la o vreme ameninţat de un personaj influent de la Tiraspol şi, pentru a se simţi în siguranţă, a fugit cu un taxi pe malul drept al Nistrului. Însă autorităţile separatiste spun că Şevciuk e un escroc, un tip care a furat sume mari de bani dintr-un „fond de stabilizare”.

Şevciuk pe malul drept al Nistrului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

O viaţă de om trăieşti în această ţară ciudat-miraculoasă, dar mereu apare cîte o chestie care te face să bolovăneşti ochii. Chestia cu Şevciuk e una din cele mai mari bizarerii pe care mi-a fost dat s-o văd aici.

Vasăzică, un individ, care era mare conducător la Tiraspol, care lupta zi şi noapte cu Chişinăul „imperialist”, fuge pe teritoriul Chişinăului ca să se salveze. Păi, cum de nu se teme omul că aici ar putea să aibă probleme şi mai mari? Că doar Chişinăul era pentru el fieful răului cîtă vreme domnea la Tiraspol, nu? Şi-apoi Chişinăul luptă şi el zi şi noapte cu separatismul, nu?

Dar şi mai bizară mi se pare tăcerea conducătorilor din Chişinău. Sînt curios să ştiu ce au de gînd să facă guvernanţii autohtoni. Îl vor aresta pe Şevciuk ca pe un fost lider al separatismului? Sau poate vor colabora fructuos cu autorităţile de la Tiraspol care spun că Şevciuk e un escroc? Sau poate Şevciuk e un erou, e un om care merită ajutat şi întîlnit cu pîine şi sare? Poate are nevoie omul de o casă şi guvernanţii noştri îl pot ajuta?

Care, de fapt, este atitudinea conducătorilor de la Chişinău? Ce cred ei despre fuga lui Şevciuk pe malul drept al Nistrului? Ce fac? Ce plănuiesc? Deocamdată, e tăcere. E cum spune un vecin de-al meu: a v otvet tişina

XS
SM
MD
LG