Linkuri accesibilitate

Conducătorul impertinent te alungă de pe stradă!


Zeci de oameni sînt opriţi şi invitaţi să aştepte clipa izbăvitoare în care un oarecare conducător autohton îşi va termina discuţia cu un oarecare oaspete străin.

Vineri nu am putut să intru o vreme în clădirea în care se află biroul Europei Libere pentru că străzile adiacente erau blocate de poliţişti. Vasăzică, merg pe un trotuar şi la un moment dat mi se proţăpeşte în faţă un poliţist care, cu o voce poruncitoare, îmi spune că nu pot să merg spre clădirea mea. Nu-mi explică de ce, dar pur şi simplu mă alungă ca pe o muscă sîcîitoare. Încerc să ajung la clădirea în care se află biroul meu de pe altă stradă. Şi acolo mă întîmpină nişte poliţişti care nu-mi dau voie să intru în biroul Europei Libere. Zeci de oameni sînt opriţi şi invitaţi să aştepte clipa izbăvitoare în care un oarecare conducător autohton îşi va termina discuţia cu un oarecare oaspete străin.

Conducătorul impertinent te alungă de pe stradă!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct

Încerc să-i explic unui poliţist ritos că am treabă, că trebuie să ajung la job. Îl doare-n cot pe poliţist de jobul meu. El îmi spune că există o lege care le permite să mă împiedice să merg pe o stradă cînd vine un oaspete important. Prin urmare, dacă întîlnirea marelui conducător autohton ar dura cîteva ore şi eu aş avea probleme la serviciu, ar fi doar vina mea, nu a conducătorului autohton, nu-i aşa? Alături de mine aşteaptă zeci de oameni revoltaţi, supăraţi, nedumeriţi de faptul că li s-a interzis mersul pe stradă, că li s-a interzis accesul la locul de muncă. E normal asta? Nu, stimaţi ascultători. E o stupiditate revoltătoare. Şi vă explic imediat de ce.

Voi fi succint, din lipsă de timp. Datele problemei sînt următoare. O maşinărie statală ineficientă, sterilă, pe care noi, contribuabilii, am hrănit-o mai mult de 25 ani, nu numai că nu-şi toarnă cenuşă pe cap, nu numai că nu-şi cere scuze în faţa oamenilor necăjiţi de mediul sufocant din RM, ci şi îşi mai bate joc de cetăţeni, alungîndu-i de pe străzi. Nu aşa ar trebui să se comporte conducătorii autohtoni. Ei ne-au mai alungat şi mai înainte de pe străzi, motivînd că discută chestii importante pentru ţară. Toate discuţiile lor importante ne-au adus în punctul în care sîntem azi. Vă place ce am făurit aici în ultimii 25 de ani? Merită să-i plătim pe aceşti făuritori de ţară care s-au distanţat de oameni, care roade nu aduc, dar care îţi blochează fără jenă drumul spre locul de muncă?

La rigoare, aceşti conducători ar putea să se limiteze la paza clădirii în care are loc discuţia atît de importantă pentru destinul oamenilor, ar putea să discute la o margine de urbe. Ei preferă să ne alunge cu impertinenţă de pe străzi. Fac asta pentru că ne consideră molcuţi, proşti, inofensivi, pentru că nu întrezăresc nici o legătură între impozitele noastre şi salariile lor.

XS
SM
MD
LG