Linkuri accesibilitate

„Cioclea nu fi ca Drăguțanu!”


Moldova - Protest „Demnitate și Adevăr” in front of BNM, Chisinau
Moldova - Protest „Demnitate și Adevăr” in front of BNM, Chisinau

Membri și simpatizanți ai Platformei „Demnitate și Adevăr” cer transparență din partea Băncii Naționale a Moldovei

Mai mulţi simpatizanţi şi reprezentanţi ai Platformei „Demnitate şi Adevăr” au protestat vineri la sediul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM). Ei au cerut guvernatorului Băncii centrale, Sergiu Cioclea, să publice cel de-al doilea raport al companiei americane Kroll, care investighează frauda din sectorul bancar moldovean. Protestatarii au scandat, între altele, „Hoţii la puşcărie!”, „Cioclea nu ascunde hoţii” şi „Jos Plahotniuc!”.

Chiar în clipele în care avea loc protestul, BNM a difuzat un comunicat în care a precizat că nu a primit deocamdată un raport final al anchetei Kroll şi că atunci când acesta va fi recepţionat BNM va „evalua oportunitatea de a publica rezultatele anchetei și de a ridica restricțiile inerente de confidențialitate”. În același comunicat se mai spune însă că „este foarte important să fie păstrată confidențialitatea rezultatelor investigației și a acțiunilor în justiție propuse”.

Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, declara la 15 iunie în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1 că raportul Kroll nu va fi publicat până nu vor fi identificaţi toţi banii dispăruţi. Cioclea a mai anunţat că o echipă Kroll este aşteptată să vină în Republica Moldova la începutul lunii iulie pentru a discuta procedura de recuperare a banilor delapidaţi din sistemul bancar.

Previous Next

XS
SM
MD
LG