Linkuri accesibilitate

Cîteva sute de oameni protestează la Chișinău împotriva sistemului electoral mixt


Spre deosebire de săptămâna trecută, când a existat o contra-manifestatie, acum e un singur protest, cel al opoziției.

Acum în scuarul Parlamentului sunt citeva sute de oameni mobilizati de mai multe partide de opozitie care au scos lumea în stradă din nou ca să protesteze împotriva sistemului mixt de vot.

Ei cer anularea legii privind sistemul mixt care a fost votată și promulgată săptămîna trecută. E greu de spus dacă e mai multă decît la protestele de săptamina trecută.

Spre deosebire de atunci, cînd a existat și o contra-manifestatie, acum este un singur protest, cel al opoziției.

Numărul polițiștilor de și el mai mic, nu mai există acel cordon care să nu permită mulțimii să se apropie de parlament.

Un element interesant este că pe traseu se află doar doamne din trupele de carabinieri și asigura ordinea publică lîngă protestatari. Mai spre parlament sînt deja și bărbați.

Deocamdată au vorbit doar reprezentanti ai societatii civile: Alexei Tulbure și Arcadie Barbaroșie ( de la IPP). Ei au spus că cetățenii trebuie să protesteze în continuare pînă se obține anularea sistemului mixt, care în opinia lor ar avantaja doar actualul partid de guvernare, Partidul Democrat, și l-ar menține la putere și după alegerile parlamentare din 2018.

Sînt prezenți aici și liderii mai multor partide de opozitie - lidera PAS, Maia Sandu, liderul Platformei DA Andrei Năstase, liderul PLDM Viorel Cibotaru, care vor vorbi probabil și ei în fața mulțimii.

Previous Next

XS
SM
MD
LG