Linkuri accesibilitate

Protestul Mișcării de rezistență națională „Acum” împotriva noii legislații fiscale

Mișcarea de rezistență națională ACUM, din care fac parte opoziția extra-parlamentară și PLDM, a organizat azi un nou protest în faţa Parlamentului împotriva amnistiei fiscale şi legalizarea capitalurilor contra unei taxe modice de 3%

Mișcarea de rezistență națională ACUM, din care fac parte opoziția extra-parlamentară și PLDM, a organizat azi un nou protest în faţa Parlamentului împotriva amnistiei fiscale şi legalizarea capitalurilor contra unei taxe modice de 3%, aprobate în grabă, joi, de majoritatea parlamentară dominată de PDM. Ei au cerut anularea acestor legi şi recuperarea miliardului furat din sectorul bancar. Protestatarii au scandat „Hoţii!”, „Miliardele înapoi!” şi „La puşcărie!”.

Protestatarilor li s-au alăturat juriştii Asociaţiei Promo-LEX şi reprezentanţi ai altor ONG-uri care au condamnat în ajun printr-o declaraţie amnistia fiscală, despre care spun că „încurajează beneficiarii de venituri din corupție și crimă”. Adoptarea legii care va legaliza averile și capitalurile nedeclarate a fost criticată joi de Ambasada SUA, FMI şi Delegaţia UE.

Încarcă mai mult

16x9 Image

Alla Ceapai

Jurnalistă, moderatoarea emisiunii matinale a Europei Libere  „Moldova la ora 7”, coautoarea rubricii Dicţionar European.

XS
SM
MD
LG