Linkuri accesibilitate

Propagandă xenofobă şi rasistă


Poliţia din Köln pe Twitter
Poliţia din Köln pe Twitter

Beatrix von Storch, de la partidul Alternativa pentru Germania (AfD), a răspîndit, din nou, mesaje rasiste pe Internet.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:23 0:00
Link direct


Contul pe Twitter a lui Beatrix von Storch a fost blocat pentru cîteva ore. Deputata în Bundestag a partidului care-şi spune Alternativa pentru Germania (AfD), von Storch, a postat din nou pe Twitter un mesaj legat de noaptea de revelion. Este vorba despre un soi de pseudoştire prin care a încercat să-şi răspîndească voalat propriile resentimente xenofobe. Activista partidului naţionalist-autoritar a criticat faptul că poliţia din Köln a publicat pe Twitter şi în limba arabă urări de anul nou. (Este de menţionat faptul că urări similare au fost publicate şi-n germană, engleză şi franceză!)

La scurtă vreme după această postare, von Storch a scris tot pe Twitter propoziţia interogativă insinuantă, în care nu-şi putea suprima ura xenofobă: „Credeţi că aşa puteţi să potoliţi hoardele barbare, musulmane de violatori în grup?” (În original: „Meinen Sie, die barbarischen, muslimischen, gruppenvergewaltigenden Männerhorden zu besänftigen?“)

După închiderea contului, Beatrix von Storch s-a plîns că este cenzurată. Vicepreşedinta grupului parlamentar al Alternativei pentru Germania (AfD) a declarat ziarului „Frankfurter Allgemeine Zeitung” că ea consideră blocarea contului drept o îngrădirea a activităţii ei parlamentare. În acelaşi sens s-a exprimat şi preşedinta grupului parlamentar, Alice Weidel, care şi-a manifestat pe Facebook solidaritatea cu colega ei din Bundestag. Pe Twitter, Alice Weidel a scris: „Autorităţile noastre se supun gloatelor importate de migranţi care jefuiesc, înhaţă [femei], se bat şi atacă [lumea] cu cuţite (în original: „Unsere Behörden unterwerfen sich importierten, marodierenden, grapschenden, prügelnden, Messer stechenden Migrantenmobs.)

Radiodifuziunea germană a anunţat că poliţia din Köln a înaintat Procuraturii o plîngere penală împotriva lui von Storch. Plîngeri penale, relatează Agenţia germană de presă (dpa), au fost înaintate şi de cîteva sute de cetăţeni. Între timp Procuratura a şi început investigarea cazului, reproşînd lui von Storch propagandă xenofobă.

Contul pe Twitter al lui Beatrix von Storch, temporar blocat, a fost reactivat.

Începînd de ieri, în Germania a intrat în vigoare legea care obligă serverele să şteargă mesajele cu un conţinut incompatibil cu reglementările Codului Penal german.

XS
SM
MD
LG