Linkuri accesibilitate

Pavel Filip şi cetăţeanul nedreptăţit de vameşi


Premierul Pavel Filip (foto de arhivă)
Premierul Pavel Filip (foto de arhivă)

Un comentariu matinal semnat de scriitorul Iulian Ciocan.

Am văzut deunăzi cum premierul Pavel Filip a fost revoltat de gestul incorect al unui vameş. Am văzut cum Pavel Filip a luat apărarea unui cetăţean care a primit pe nedrept o amendă de 900 de lei la vamă. Domnul Filip părea foarte supărat, a spus că a examinat cazul cu pricina, a spus că cetăţeanul nu trebuia să fie amendat, a spus că banii îi vor fi returnaţi şi a opinat că asemenea vameşi hiperzeloşi n-ar trebui să mai lucreze.

Pavel Filip şi cetăţeanul nedreptăţit de vameşi - 14 septembrie 2018
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct

„Să nu ne mai batem joc de oameni!” a spus răspicat premierul şi sintagma asta îmi mai răsună şi acum în urechi.

Ce fain ar fi ca nimeni să nu-şi mai bată joc de cetăţenii Republicii Moldova!

Vreau să spun iată ce. Cetăţeanul cu pricina e un norocos. Au mai fost pesemne de-a lungul anilor şi alţi cetăţeni nedreptăţiţi, dar cîţi dintre ei au ajuns să fie apăraţi de premier? Şi-apoi, premierul nici nu ar trebui să repare toate aceste probleme. Ar trebui vama să funţioneze ireproşabil.

„Să nu ne mai batem joc de oameni!” sună bine, dar e un deziderat oarecum neverosimil. Căci în anii independenţei de oameni şi-au bătut joc metodic nu doar nişte indivizi fără scrupule, ci şi maşinăria statală care roade n-a adus.

Acum stau şigîndesc dacă chemarea lui Pavel Filip va deveni aici o regulă sau va fi dată imediat uitării…

Pavel Filip a apărat un cetăţean nedreptăţit şi asta e frumos. Acest gest ne face să dăm frîu liber fanteziei. Dar poate premierul poate să facă şi mai multe? Poate el e în stare să returneze banii ciordiţi din trei bănci? Poate el e în stare să anuleze şi dubioasa amnistie fiscală? Aşteptăm cu strîngere de inimă minunile!

XS
SM
MD
LG