Linkuri accesibilitate

PatriotFest, „pepiniera” civilă de tehnologii a serviciilor secrete și Armatei Române


PatriotFest, „pepiniera” civilă de tehnologii a serviciilor secrete și Armatei Române
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:52 0:00

PatriotFest este un proiect inițiat de ONG-ul unui fost director din SRI, care adună la un loc și premiază proiecte de tehnologii inovatoare. Armata, serviciile secrete și Ministerul de Interne le pot prelua să le pună în practică. Banii vin de la sponsori privați, dar și de la Loteria Română. Ministerul Apărării Naționale, SRI, STS, SPP și Ministerul Afacerilor Interne din România susțin un ONG condus de fostul ofițer SRI Ionel Nițu (fost director al Direcției de Analiză), New Strategy Center, în proiectul PatriotFest. Prin acest demers, sunt adunate la un loc și premiate, cu bani care provin de la sponsori privați, dar și de la compania de stat Loteria Română, proiecte de tehnologii inovatoare cu aplicare în domeniul securității naționale. Proiectele câștigătoare pot fi preluate apoi pentru dezvoltare și aplicare în practică de Armată sau de serviciile secrete. Câștigătorii beneficiază de stagii de practică la aceste entități din sistemul de securitate națională. Autorii celor mai multe proiecte sunt studenți sau antreprenori din domeniul IT. La PatriotFest, au fost premiate tehnologii pentru căutare avansată prin fișiere și imagini, pentru recunoaștere facială, pentru monitorizarea mediului sau pentru folosirea pe drone, în zone de conflict. Proiectul câștigător al ediției din 2018 a fost un proiect denumit „Cybersecurity Analyzer”, o tehnologie de inteligență artificială care „aranjează și înțelege textul din domeniul securității cibernetice” asemenea unui om și poate fi folosită pentru „depistarea și interpretarea automată a discuțiilor”. Tiberiu Georgescu, unul dintre autorii proiectului, este doctorand la ASE, la departamentul de Informatică și Cibernetică.

PatriotFest este un proiect inițiat de ONG-ul unui fost director din SRI, care adună la un loc și premiază proiecte de tehnologii inovatoare. Armata, serviciile secrete și Ministerul de Interne le pot prelua să le pună în practică. Banii vin de la sponsori privați, dar și de la Loteria Română.

Ministerul Apărării Naționale, SRI, STS, SPP și Ministerul Afacerilor Interne din România susțin un ONG condus de fostul ofițer SRI Ionel Nițu (fost director al Direcției de Analiză), New Strategy Center, în proiectul PatriotFest. Prin acest demers, sunt adunate la un loc și premiate, cu bani care provin de la sponsori privați, dar și de la compania de stat Loteria Română, proiecte de tehnologii inovatoare cu aplicare în domeniul securității naționale.

Proiectele câștigătoare pot fi preluate apoi pentru dezvoltare și aplicare în practică de Armată sau de serviciile secrete. Câștigătorii beneficiază de stagii de practică la aceste entități din sistemul de securitate națională.

Autorii celor mai multe proiecte sunt studenți sau antreprenori din domeniul IT. La PatriotFest, au fost premiate tehnologii pentru căutare avansată prin fișiere și imagini, pentru recunoaștere facială, pentru monitorizarea mediului sau pentru folosirea pe drone, în zone de conflict. Proiectul câștigător al ediției din 2018 a fost un proiect denumit „Cybersecurity Analyzer”, o tehnologie de inteligență artificială care „aranjează și înțelege textul din domeniul securității cibernetice” asemenea unui om și poate fi folosită pentru „depistarea și interpretarea automată a discuțiilor”. Tiberiu Georgescu, unul dintre autorii proiectului, este doctorand la ASE, la departamentul de Informatică și Cibernetică.
XS
SM
MD
LG