Linkuri accesibilitate

O amnistie cu parfum electoral


Pașaport moldovenesc la Centrul multifuncțional pentru migranți de la Saharovo de la Moscova.
Pașaport moldovenesc la Centrul multifuncțional pentru migranți de la Saharovo de la Moscova.

Toți moldovenii care vor să profite de amnistia migraționistă a lui Vladimir Putin se vor afla în R.Moldova cu ocazia alegerilor generale din 24 februarie 2019.

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit sâmbătă și duminică la Moscova și Sankt Petersburg cu reprezentanți ai diasporei moldovene pentru a le explica prevederile ultimei amnistii, negociată cu președintele rus Vladimir Putin, pentru migranții care se află ilegal în Rusia.

Ca să poată beneficia de amnistie, moldovenii vor trebui să părăsească teritoriul Federației Ruse nu mai târziu de 1 februarie 2019, și vor putea merge înapoi nu mai devreme de 15 martie 2019.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Igor Dodon spune că după „îndeplinirea acestor condiții, pe lingă anularea interdicției de a intra în țară, va începe curgerea noului termen al șederii legale a cetățeanului Moldovei pe teritoriul Federației Ruse”.

Ceea ce înseamnă că toți moldovenii care vor să profite de amnistie, vor fi în R.Moldova cu ocazia alegerilor generale din 24 februarie 2019.

Potrivit președintelui Dodon, de amnistie vor putea profita moldovenii care au încălcat unele prevederi din legislația rusă a migrației, mai precis articolele 26 și 27.

E vorba de cei care și-au pierdut teoretic dreptul de a fi în Rusia pentru că au dat conștient informații false despre persoanele lor sau despre scopul vizitei în Federația Rusă, au prezentat acte false sau nu au respectat termenul de ședere prevăzut de legislația rusă.

Dodon a mai spus că în această etapă a amnistierii migraționale vor intra peste 180.000 de moldoveni.

În 2017, aproximativ 30.000 de persoane au beneficiat de aceste facilități, a spus anterior șeful statului. (IG)

Previous Next

XS
SM
MD
LG