Linkuri accesibilitate

Washingtonul va anunța noi sancțiuni americane împotriva Rusiei


Nu se stie încă numărul oligarhilor apropiați de Valdimir Putin care vor face obiectul noilor sanctiuni, dar se vorbeste de cel puțin cinci-șase.

Un articol aparut in „Washington Post” anunta noi sanctiuni americane impotriva Moscovei. Care este contextul? O relatare de la corespondentulu Europei Libere la Washington.

Se anticipeaza ca in cursul zilei de mîine vor fi anuntate noi sanctiuni americane impotriva Rusiei, vizindu-i de data aceasta pe oligarhi, apropiati lui Putin. Nu se stie inca citi oligarhi vor face obiectul noilor sanctiuni, dar se vorbeste de cel putin 5-6, care cad sub incidenta prerogativelor oferite executivului de catre Congres.

In ultimele saptamini, consilieri pentru securitate nationala ai presedintelui s-au pronuntat pentru inasprirea sanctiunilor, dupa ce un fost agent rus si fiica sa au fost otraviti la Londra, act pus pe seama Moscovei care s-a adaugat amestecului in alegerile americane.

Corespondența zilei de la Washington cu Valeriu Sela
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

Marti, consilierul pentru securitate nationala H.R.McMaster, care in curind va fi inlocuit, s-a pronuntat pentru o linie mai dura fata de Moscova spunind „Nu le-am impus suficiente costuri”. Remarca lui McMaster a fost formulata la doar citeva ore dupa ce, la Casa Alba, presedintele Trump spusese ca nimeni nu a fost mai dur decit el, fata de Rusia. Ambasadorul acestei tari la Washington, Anatoli Antonov, a declarat ca atmosfera la Washington, fata de tara sa este „otravită” si „toxică”.

Se anticipeaza ca intre cei supusi sanctiunilor se vor afla persoane despre care Ministerul de Finante a stabilit ca au fost implicati in incercarea de a vicia alegerile. Conform prerogativelor oferite de Congres, executivul poate impune sanctiuni si persoanelor care au legaturi de afaceri cu serviciile de securitate si sectorul de aparare, din Rusia.

Liz Rosenberg, de la Centrul pentru Securitate Americana spune ca actiunile dure ale administratiei sint menite sa ofere asigurari membrilor Congresului si populatiei, in perspectiva apropiatelor alegeri, ca presedintele se concentreaza asupra amenintarii ruse si ia masuri pentru a o contracara.

XS
SM
MD
LG