Linkuri accesibilitate

Competiție China-SUA în domeniul inteligenței artificiale și al aplicațiilor ei militare


Transformarea adusă de inteligența artificială și accesibilitatea acesteia au perturbat lumea noastră, prezentând noi posibilități și provocări semnificative.

Alexandr Wang, fondator și presedinte al firmei Scale, a subliniat într-un articol din Politico, că inteligența artificială poate remodela industrii, facilita campanii de dezinformare și redefini conceptul de superputere militară.

Competiție China-SUA în domeniul inteligenței artificiale și al aplicațiilor ei militare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Link direct

Competiția dintre Statele Unite și China în domeniu este acerbă, China depășind SUA în cheltuielile pentru tehnologia de inteligență artificială în domeniul apărării. Wang scrie că China investește în prezent între 1,6 miliarde și 2,7 miliarde de dolari în inteligență artificială, pentru armata sa, în timp ce America cheltuiește între 800 de milioane și 1,3 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă un raport de 10:1 în favoarea Chinei. Ea cheltuiește între 1% și 1,5% din bugetul său militar pe inteligența artificială, în timp ce America cheltuiește între 0,1% și 0,2%.

Raportat la bugetul militar total, China cheltuiește de 10 ori mai mult decât Statele Unite. Cheltuielile sporite ale Chinei evidențiază angajamentul său de a profita de potențialul inteligenței artificiale, în domeniul militar. Statele Unite se confruntă cu o dilemă în ceea ce privește adoptarea tehnologiei în domeniul militar.

În timp ce adversarii înțeleg posibilitățile perturbatoare ale inteligenței artificiale în război și investesc masiv în acest domeniu, Alexandr Wang crede că America trebuie să-și adapteze strategiile și să stimuleze inovația. Investițiile adecvate în cercetare, testare și dezvoltare în sistemele de apărare sunt esențiale pentru a menține poziția de lider. Firma Scale a colaborat cu o școală militară pentru a demonstra potențialul inteligenței artificiale, în luarea de decizii în scenarii critice.

Autorul crede că este necesară o abordare echilibrată și o colaborare eficientă între guvern și industria tehnologică pentru ca avantajul competitiv să ajungă în favoarea Statelor Unite.

XS
SM
MD
LG