Linkuri accesibilitate

Mitinguri cu repetiție


Nici un miting n-o va face peste noapte pe Viorica Dănăcilă pricepută în economie și stăpână pe gramatica limbii române.

A trecut ceva vreme de când Liviu Dragnea a lansat ideea ca partidul său să organizeze un mare miting, iar acestei preconizate manifestări populare i s-au stabilit, rând pe rând, diferite obiective.

S-a zis mai întâi că va fi un miting în sprijinul familiei tradiționale. Din cauză că lucrurile în legătură cu legea referendumului sunt încă neclare, s-a decis amânarea mitingului cu această temă și organizarea altuia, în sprijinul guvernului Dăncilă. De ce ar fi avut nevoie guvernul de o asemenea susținere ? Greu de spus. E adevărat, președintele Iohannis a cerut în mai multe rânduri demisia premierului Dăncilă, incompetența, gafele și greșelile de exprimare ale dnei Dăncilă au ajuns proverbiale, dar nici un miting n-o va face peste noapte pricepută în economie și stăpână pe gramatica limbii române. Iată că nici de această dată partidul nu a luat, pare-se, o hotărâre definitivă și anunță un miting în ziua de 9 iunie pe o cu totul altă temă: protest împotriva abuzurilor în justiție.

Jurnal de corespondent: Alexandru Călinescu (Iași)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:45 0:00
Link direct

E posibil ca data să nu fie aleasă întâmplător: pe 8 iunie ar trebui să se dea, în primă instanță, sentința în procesul în care este inculpat Liviu Dragnea. Iar aici sunt două posibilități: 1) fie Dragnea este achitat și atunci se va bate monedă cu toții nevinovații care au fost târâți în tribunale din cauza unor procurori abuzivi 2) fie Dragnea este condamnat – în primă instanță, repet - și atunci se va protesta împotriva a încă unei condamnări „nedrepte”. Toată lumea e convinsă, de altfel, că partidul e în stare să aducă în București câteva zeci de mii de oameni cu autocarele.

La rigoare s-ar putea să fie oricum un miting al bucuriei, ținând cont de decizia pe care a dat-o ieri Curtea Constituțională. O decizie care intră în dezacord cu hotărârile pe care le-a dat în situații asemănătoare sau chiar similare, o decizie care, dacă va fi pusă în practică, poate însemna sfârșitul independenței justiției. Pentru coaliția PSD-ALDE revocarea doamnei Kovesi e o victorie ce merită să fie sărbătorită prin mitinguri și chermeze populare, cu mici și bere. Rămâne să așteptăm motivarea deciziei Curții: e firul subțire de care ne agățăm ca să mai avem o speranță.

Previous Next

XS
SM
MD
LG