Linkuri accesibilitate

Mike Johnson, aliat al lui Donald Trump, este noul președinte al Camerei Reprezentanților


„A fost un proces epuizant”. Johnson este un reprezentant al aripii dure a dreptei republicane, și se așteaptă să-și pună amprenta ca atare asupra politicilor sociale, printre altele,
„A fost un proces epuizant”. Johnson este un reprezentant al aripii dure a dreptei republicane, și se așteaptă să-și pună amprenta ca atare asupra politicilor sociale, printre altele,

Republicanul Mike Johnson este noul președinte al Camerei Reprezentanților. A fost al patrulea candidat luat în considerare de legislatori după demiterea fără precendent a lui Kevin McCarthy. Camera poate să înceapă să lucreze din nou.

Camera se va reuni joi și - potrivit observatorilor - va trebui să lucreze la foc continuu pentru a recupera timpul pierdut în săptămânile de haos de după înlăturarea lui Kevin McCarthy. Până la 17 noiembrie, Congresul trebuie să aprobe finanțarea guvernului sau să riște o blocare a bugetului federal. Președintele Joe Biden vrea un ajutor militar și umanitar suplimentar de 105 miliarde de dolari pentru Israel și Ucraina, în vreme ce republicanii sunt nerăbdători să reia ancheta de destituire a lui Biden în legătură cu afacerile fiului său.


„A fost un proces epuizant”, a declarat Johnson miercuri, după ce a preluat conducerea Camerei Reprezentanților. „Ne stau în față mari provocări, este timpul să acționăm și promit să nu dezamăgesc."

Johnson, în vârstă de 51 de ani, a trecut în primul tur de scrutin cu sprijinul tuturor republicanilor nerăbdători să lase în urmă ultimele săptămâni tumultoase și să reia procesul de legiferare și decizie. El a fost rapid învestit în funcție, care îl face al doilea oficial din stat.

Membru de rang inferior al echipei de conducere a Partidului Republican din Camera Reprezentanților, Johnson a apărut ca al patrulea candidat republican în ceea ce devenise un ciclu aproape absurd de lupte politice interne de la înlăturarea lui McCarthy, în timp ce facțiunile republicane se luptau pentru putere.

Comentatorii politici spun că nu este cea mai bună alegere a partidului pentru acest post, dar Johnson, profund religios și echilibrat, are puțini dușmani și un susținător important în Partidul Republican: Trump.

XS
SM
MD
LG