Linkuri accesibilitate

Mesajul noului ambasador american la Chişinău, Dereck J. Hogan (VIDEO)


Noul ambasador american la Chişinău Dereck J. Hogan
Noul ambasador american la Chişinău Dereck J. Hogan

Diplomat de carieră cu o experienţă de 20 de ani, acesta a fost anterior în diverse misiuni în Rusia, Azerbaidjan şi Afganistan.

Ambasada Statelor Unite a anunţat joi sosirea la Chişinău a noului, al nouălea, ambasador american în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Anunţul, plasat pe pagina ambasadei, este însoţit de o înregistrare video în care diplomatul se prezintă pe sine şi familia sa vorbind în limba română şi se declară onorat să vină în R. Moldova într-o perioadă „atât de importantă pentru relaţia bilaterală”.

În deschiderea înregistrării, noul ambasador vorbeşte despre pasiunea lui încă din adolescenţă pentru diplomaţie şi despre o şcoală de vară la care l-au înscris părinţii şi care pare să-i fi tranşat decizia de a se dedica relaţiilor externe.

„Am avut ocazia să ascult doi diplomaţi americani vorbind despre contribuţia lor la încetarea Războiului Rece. În acel moment am decis să-mi concentrez studiile academice pe relaţiile internaţionale, iar la 23 de ani am început cariera de diplomat”, mai spune Dereck J. Hogan în înregistrarea rostită în română, dar pe alocuri şi în rusă.

Apoi, noul ambasador îşi descrie familia: este căsătorit de 19 ani, numele soţiei este Anny, au împreună o fiică Hannah.

Despre R. Moldova, diplomatul spune în înregistrarea video că o respectă pentru tenacitatea cu care îşi consolidează independenţa şi îşi construieşte „o societate democratică”.

„SUA au fost şi întotdeauna vor fi parteneri şi un prieten devotat al Moldovei”, mai afirmă diplomatul.

Dereck J. Hogan a fost numit ambasador al SUA în R. Moldova printr-un decret semnat de Donald Trump vara trecută, fiind succesorul lui James D. Pettit, numit în 2014 de precedentul preşedinte american, Barack Obama. Are o experienţă diplomatică de 20 de ani, fiind anterior în diverse misiuni în Rusia, Azerbaidjan şi Afganistan. Iar ultima sa funcţie a fost de secretar executiv adjunct în Departamentul de Stat, fiind specializat pe zona Europei de Est.

În încheierea mesajului de salut pentru cetăţenii moldoveni, Dereck J. Hogan îi îndeamnă să-l contacteze prin conturile de Facebook, Instagram şi Twitter ale ambasadei, ca să-i comunice ideile lor despre modalităţile de cooperare.

Previous Next

XS
SM
MD
LG