Linkuri accesibilitate

Mansur Brown


Mansur Brown.
Mansur Brown.

Texturi și straturi dense și uneori cețoase de muzică psihedelică, dub, hip-hop instrumental, jazz-funk și ritmuri downtempo.

Mansur Brown
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:49 0:00

Am mai vorbit la Dicționarul de sunete rare despre scena contemporană de jazz din Marea Britanie, o scenă vibrantă, cuprinzătoare și surprinzătoare, și în continuă mișcare, care „produce neîncetat albume ce șterg granițele dintre genuri în cele mai interesante feluri.”

Această caracterizare simplă făcută de unui din cronicarii de jazz de la Londra se potrivește perfect și debutului de studio al ghitaristului Mansur Brown, albumul „Shiroi”, lansat în septembrie 2018 la casa de discuri londoneză Black Focus Records.

Se spune despre Mansur Brown că, la cei 21 de ani pe care îi are, este un fel de „copil minune” care „zgîlțîie” zdravăn jazzul britanic, și nu neapărat prin tehnica sa (unii au mers pînă la a-l asemui cu Jimi Hendrix), cît prin starea de spirit pe care o emană cântecele sale.

Texturi și straturi dense și uneori cețoase de muzică psihedelică, dub, hip-hop instrumental, jazz-funk și ritmuri downtempo.

Noi ascultăm acum „God Willing”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi un fragment video cu trupa TriForce, din care a făcut parte în trecut Mansur Brown, în timpul unei înregistări pentru casa de discuri Brownswood Basement a lui Gilles Peterson de la Londra.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG