Linkuri accesibilitate

Liudmila Kozlovska a respins acuzațiile comisiei parlamentare de anchetă de la Chișinău (VIDEO)


Liudmila Kozlovska și soțul ei Bartosz Kramek la un protest anti-guvernamental, Varșovia, 10 august 2017
Liudmila Kozlovska și soțul ei Bartosz Kramek la un protest anti-guvernamental, Varșovia, 10 august 2017

Kozlovska: „regimul Plahotniuc agonizează după ce a fost criticat în Parlamentul European”.

Activist ucraineană Liudmila Kozlovska a dezmințit că ar avea legături cu serviciile speciale rusești, o acuzație care i-a fost adusă vineri de comisia parlamentară condusă de Partidul Democrat.

Într-o postare video pe Facebook, ea a mai calificat drept „minciuni” acuzațiile democraților moldoveni despre faptul că fundația sa, Open Dialog, ar fi primit bani proveniți din vânzările de armament rusești sau din fraudele bancare din Rusia și Republica Moldova.

„Regimul Plahotniuc agonizează după ce a fost criticat în Parlamentul European”, a spus Kozlovska.

Guvernul conservator al Poloniei - criticat de Uniunea Europeană pentru presiuni asupra justiției - a expulzat-o în august pe Kozlovska, după ce soțul ei polonez s-a alăturat opoziției, chemând la proteste antiguvernamentale la Varșovia.

Autoritățile de la Chișinău au lansat mai multe anchete, acuzând opoziția pro-europeană moldoveană că ar fi primit bani murdari de la activistă și fundația ei pentru a denigra guvernarea moldoveană în Parlamentul European.

Liderii de opoziție Maia Sandu și Andrei Năstase, au spus că acuzațiile sunt „aberante” și reprezintă o încercare a PD de a-i scoate din competiția electorală, înaintea alegerilor parlamentarele din februarie.

Vineri, spicherul Andrian Candu și comisia de anchetă au sugerat că și europarlamentarii care au elaborat și votat rezoluții critice la adresa autorităților moldovene, inclusiv ultima rezoluție deosebit de aspră, ar fi fost manipulați de Kozlovska.

Parlamentul European a reconfirmat marți reduceri și suspendări de ajutoare financiare pentru Republica Moldova din cauza regresului democrației și statului de drept.

Previous Next

XS
SM
MD
LG