Linkuri accesibilitate

Leifur James


Detaliu de pe coperta albumui A Louder Silence, Leifur James, cotombrie 2018
Detaliu de pe coperta albumui A Louder Silence, Leifur James, cotombrie 2018

Un moment de grație sonoră structurat în jurul dihotomiei pe care o presupune găsirea oazelor de liniște într-o lume plină de zgmote.

Leifur James
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:07:55 0:00

Leifur James este un producător de muzică electronică și multi-instrumentist de la Londra, care a lansat anul acesta un album cu un titlu oximoronic, „A Louder Silence” (o liniște mai zgomotoasă).

Albumul, salutat entuziast de critica muzicală londoneză, pare a fi un moment de grație sonoră structurat în jurul dihotomiei pe care o presupune găsirea oazelor de liniște într-o lume plină de zgmote.

Încurajat de mama sa, care are studii de pian clasic, Laifur James a învățat să cânte la violoncel, și așa a ajuns să dezvolte o înțelegere profundă a ritmului și a melodiei, lucru care se poate auzi în compozițiie sale de muzică electronică.

Doar că ce face James în „A Louder Silence” e ceva mai mult decît muzică electronică: elemente de jazz, de muzică clasică, blues și soul sînt folosite pentru a construi un fel de spațiu organical contrariilor, ale cărui momente de intensitate sînt juxtapuse cu o „nemișcare” sonoră foarte aproape de tăcere.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG