Linkuri accesibilitate

Din ce crește politica insuportabilă


Traian Ungureanu
Traian Ungureanu

Fraza „Vom analiza doleanțele și vom găsi o soluție” înseamnă, de fapt, nici în ruptul capului.

Între atîtea revoluții, primăveri, răsturnări și lovituri de teatru sau de stat, nimic n-ar fi mai șocant decît un ministru sau un parlamentar care spune nu pot sau nu cred! E limpede că unul și același ministru sau parlamentar trebuie să aibă propriile convingeri și calcule. Cu asta nu sînt de acord sau pentru asta nu sînt bani!

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Dar nu! obligația fără excepție a demnitarului e să spună ceva, orice altceva decît ce crede sau poate. Astfel, fraza „Vom analiza doleanțele și vom găsi o soluție” înseamnă, de fapt, nici în ruptul capului. Iar afirmația „Dorim să avem o relație de parteneriat cu patronatul, organizațiile civile, marinarii, minoritățile, fochiștii, fermierii, stînga, dreapta, ONU, Institutul Meteo, Ungaria sau Primarul din Cernăuți” înseamnă, să n-aud de ei.

Încă un detaliu: acest tip de discurs nu e mereu vina politicanului. La rîndul lor, ceilalți, de la fochiști la Budapesta și de la Budapesta la marinari, nu concep să n-aibă dreptate. Evident, revendicările lor și numai ale lor sînt îndreptățite și clare ca lumina zilei. Rezultatul comun e politica pe care n-o mai suportați.

Previous Next

XS
SM
MD
LG