Linkuri accesibilitate

Turismul bate recorduri în Bulgaria


Stațiunea „Sf. Konstantin and Helena”
Stațiunea „Sf. Konstantin and Helena”

În 2017, Bulgaria așteaptă peste nouă milioane de turiști străini, cu un milion mai mult față de anul trecut.

În 2017, Bulgaria așteaptă peste nouă milioane de turiști străini, cu un milion mai mult față de anul trecut. Va fi un adevărat record pentru turismul bulgăresc care se dezvoltă foarte repede.

România va ocupa din nou primul loc pe piața turistică bulgară. În 2016 1 100 000 de români au vizitat țara vecină. În primele patru luni ale acestui an creșterea este de 17%, a anunțat ministrul turismului Nikolina Anchelkova.

Jurnal de corespondent: Petio Petkov (Sofia)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:36 0:00
Link direct

Afluxul din țara vecină este mare nu numai în lunile de vară, dar și în zilele de sărbători. Principalele puncte de atracție rămân Balcicul, Varna și în general Litoralul de nord, Russe, Veliko Târnovo și orașele de munte în apropierea drumului Russe-Veliko Târnovo-Stara Zagora.

Anul trecut a crescut cu 27% și numărul de turiști bulgari în România, depășind cifra de 400 000.

Cele două țări au lansat oferte comune pentru turiștii din țări îndepărtate precum China, Japonia și Republica Coreea.

Ca urmare a crizei în Turcia, se conturează o creștere cu 40% a numărului de turiști din Rusia. Numărul real al vizitelor este mult mai mare având în vedere că rușii au cumpărat în ultimii ani peste 300 000 de apartamente și vile pe litoralul bulgăresc.

Sunt așteptați cu 10-15% mai mulți turiști din Marea Britanie, Grecia, Franța, Germania și țările scandinave.

Zborurile directe din Franța și Olanda până la Varna și Burgas sunt cu 80% mai multe. În lunile de vară zilnic vor ateriza căte 20 de avioane din Rusia. După cum scrie ziarul „România liberă” în timp ce vara trecută prin aeroportul din Constanța au trecut 96 000 de călători prin Varna și Burgas au trecut 4,5 milioane.

Cea mai mare problema pentru turism o constituie deficitul de cadre.

Litoralul soarelui este cea mai mare și cea mai atractivă stațiune pe litoralul bulgăresc. După cum scrie ziarul britanic „Mirror” el este și cea mai ieftină destinație din Europă. Pentru un hotel cu același număr de stele o familie de patru persoane va plăti de două ori mai mult în Cipru și de trei ori în Palma de Majorca.

Previous Next

XS
SM
MD
LG