Linkuri accesibilitate

Consilierul prezidențial american Jared Kushner în atenția FBI-ului


Consilierul Casei Albe, Jared Kushner, la Ryiad la 20 mai 2017
Consilierul Casei Albe, Jared Kushner, la Ryiad la 20 mai 2017

Kushner s-a întîlnit cel puțin o dată cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kisliak, și s-a întreținut, de asemenea, anul trecut cu bancherul rus, Serghei Gorkov.

Stiri recente au indicat că o înaltă oficialitate de la Casa Alba se află in atentia FBI-ului, in ancheta cu privire la posibile conexiuni intre campania lui Donald Trump si Rusia. Despre cine este vorba? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Este vorba despre ginerele presedintelui si unul dintre principalii sai consilieri, Jared Kushner. De precizat ca nu exista indicii ca acesta ar fi suspectat de vreo fărădelege, doar că - in conformitate cu surse oficiale - FBI-ul doreste sa afle mai mult despre contactele lui Kushner cu oficialitati ruse.

Purtatorul de cuvint al Casei Albe a declarat ca Jared Kushner a spus si continua sa sustina ca va participa la audierile din Congres si că va raspunde la orice solicitare vizind clairificari. De altfel, el s-a oferit din proprie initiativa sa depuna marturie la Congres. In conformitate cu surse oficiale multiple, FBI-ul crede ca Kushner dispune de informatii relevante in contextul investigatiei.

Oficialitatile precizeaza insa ca Kushner nu este in aceeasi categorie cu fostul sef al campaniei lui Trump, Paul Manafort sau cu fostul consilier pentru securitate nationala, Michael Flynn, care sint vizati de investigatie. Nu este clar care dintre activitatile ginerelui presedintelui au stirnit interesul anchetatatilor.

Fostul director FBI, Robert Mueller, conduce in prezent investigatia. Acesta din urma este presedintele Bancii VneshEconom, care este proprietatea guvernului rus si este supusa sanctiunilor americane din iulie 2014. Gorkov a studiat la Școala Securitatii din Rusia.

XS
SM
MD
LG