Linkuri accesibilitate

Cine a dat ilegal-nonstop apartamente cu chirie?


De pe piscurile puterii a venit în mase, ca o avalanşă, un nou avertisment. Conducătorii şi cinovnicii ne spun că nu vor mai tolera darea cu chirie a caselor fără contracte. Ni se spune să nu glumim cu focul şi să închiriem apartamente numai pe cale legală.

Realitatea cu amănuntul , Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct


Mesajul e frumos şi e justificat, pesemne, dar sînt şi nedumerit niţel, stimaţi ascultători. Vasăzică, 25 de ani maşinăria statală s-a făcut că plouă, a frecat berbunca, a durut-o-n cot de închirierea caselor. Iar acum s-a trezit şi vrea bani. Dar unde aţi fost pînă acum, stimabililor?

În aceşti ani au existat o sumedenie de indivizi care au dat case şi apartamente cu chirie, care au făcut bani cu ciocanul. I-a controlat cineva? I-a impus să plătească impozite din chiria încasată? Nu prea. De ce? Nu cumva pentru că proprietarii caselor erau oameni de curînd înavuţiţi, apropiaţi puterii? E doar o întrebare nevinovată. Dar mi se pare evident că nu oricine avea apartamente libere în epoca tranziţiei pe care să le dea cu chirie.

Ideea conducătorilor nu e rea, dar vreau să ştiu ce vor păţi cei care din anii 90 au tot făcut bani din închiriere fără să plătească impozite? Sau nu le mai putem face nimic?

Apropo, problema cu vedetele recente care cîntă la nunţi şi cumetrii a fost rezolvată? Plătesc deja toţi cîntăreţii impozite?

Şi mai e ceva. Banii ciordiţi din trei bănci cînd vor fi recuperaţi? În această direcţie ar trebui să-şi canalizeze eforturile maşinăria statală şi abia apoi să se gîndească la închirierea apartamentelor…

XS
SM
MD
LG