Linkuri accesibilitate

Incidentele dramatice de la Charlottesville în Virginia și administrația Trump


La Charlottesville, Virginia, 12 august 2017.

Incidentele au fost condamnate de președintele Donald Trump, care s-a pronunțat împotriva „violenței, rasismului și bigotismului”.

În Statele Unite anchetatorii federali spun că au lansat o investigație asupra împrejurărilor care l-au făcut pe un șofer să intre cu mașina într-o mulțime de contrademonstranți împotriva rasismului și extremei-drepte, la Charlottesville, în Virginia.

Mașina a ucis sâmbătă o femeie de 32 de ani și a rănit alți 19 oameni. Poliția spune că șoferul se numește James Alex Fields și are 20 de ani, locuind în statul învecinat Ohio.

Oficialii au mai spus că moartea a doi militari din Virginia în prăbușirea sâmbătă a unui elicopter aflat în misiune de supraveghere a mulțimii. are legătură cu protestele.

Incidentele au fost condamnate de președintele Donald Trump, care s-a pronunțat împotriva „violenței, rasismului și bigotismului”. Încă înaintea incidentului cu mașina, mai mulți democrați proeminenți, activiști civici și unii republicani l-au criticat însă pe Trump pentru că nu a condamnat grupările rasiste adunate la Charlottesville, inclusiv Ku Klux Klan.

Guvernatorul statului Virginia, Terry McAuliffe, a declarat după incidente: „Am un singur mesaj pentru toți partizanii supremației albe și pentru toți naziștii veniți la Charlottesville: mergeți acasă. Nimeni nu vă vrea în această mare comunitate. Să vă fie rușine. Vă considerați patrioți, dar numai patrioți nu sunteți”. Guvernatorul, politician democrat, a mai spus că a vorbit de două ori cu președintele Trump, rugându-l să inițieze o mișcare pentru unificare socială.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG