Linkuri accesibilitate

Igor Dodon e opozant?


Igor Dodon, imagine de arhivă.
Igor Dodon, imagine de arhivă.

Să le oferi unor indivizi dubioşi, despre care nu se ştie cum şi-au făcut averile, şansa să-şi legalizeze aceste averi înseamnă ordine, în opinia lui Igor Dodon.

Aşadar, preşedintele Dodon a promulgat legile ce conţin şi amnistia fiscală, legi plămădite de cei mai mulţi soli ai poporului din Parlament. Ştiu că existau voci ritoase care spuneau că – in ipostaza sa de mare opozant al puterii – Igor Dodon nu va accepta aministia fiscală. Ei bine, Dodon nu doar a acceptat-o, ci şi a lăudat-o, zicînd că, în ciuda unor lacune din proiect, ordinea e mai bună decît haosul.

Iese cam aşa: să le oferi unor indivizi dubioşi, despre care nu se ştie cum şi-au făcut averile, şansa să-şi legalizeze aceste averi înseamnă ordine, în opinia lui Igor Dodon. Mulţumim frumos, domnule preşedinte! Vă mulţumesc frumos în primul rînd oamenii de afaceri care, în pofida greutăţilor, au plătit ani de zile impozite şi care s-au opus cu stoicism mişmaşurilor. Aceşti oameni, care se mîndreau cu corectitudinea lor şi care sperau că efortul lor va fi cîndva apreciat şi îi va pune într-o situaţie mai bună, vă mulţumesc din tot sufletul! Acum ei au un stimulent uriaş să muncească în continuare cu însufleţire!

Am impresia că îi mulţumesc frumos preşedintelui şi coechipierii săi socialişti. Căci socialismul adevărat asta presupune: să-i oferi o şansă individului care şi-a clădit opulenţa prin mijloace frauduloase, nu-i aşa? Frumos socialism! Pe placul moldovenilor!

Igor Dodon a declarat nu o dată că se opune Partidului Democrat care coordonează puterea. Igor Dodon a criticat deseori guvernarea, zicînd că el nu face parte din ea, deşi un preşedinte guvernează parcă şi el, nu? Acum, după ce a aprobat cu lejeritate amnistia fiscală jinduită de democraţi, Igor Dodon tot luptă cu puterea?

XS
SM
MD
LG