Linkuri accesibilitate

Hobby Horse


O colecție de imagini sonice, modele ciclice sparte și cântece de luptă politice, unite prin diversitatea lor.

Hobby Horse
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:09:45 0:00

„Fiecare ușă te duce spre un univers diferit: încântător sau înspăimânător, schizofrenic sau cu un delicat echilibru, care de fiecare dată te ia pe nepregătite”, Giovani Cetorelli, DHIDM.

„Extrem de original și imprevizibil, sofisticat și puternic visceral, unul din cele mai surprinzătoare și unice grupuri de pe scena italiană”, Neri Pollastri, Allaboutjazz.

Am citat, doamnelor și domnilor, cele spuse de doi critici italieni despre muzica făcută de trioul americano-italian de jazz progresiv/experimental/crossover numit Hobby Horse.

Hobby Horse, adică Dan Kinzelman, saxofoane, percuție, voce, electronice, Joe Rehmer, bass, armoniu, voce, electronice, și Stefano Tamborrino, tobe, voce, electronice.

Jazz progresiv/experimental/crossover adică un continuum care pornește abrupt, și o cotește instantaneu în direcții la care nu te aștepți, schimbîndu-și atît de rapid „pielea” sonoră încît o piesă de doar patru minute ajunge să ți se pară că are dimensiunea unei simfonii.

Trio-ul Hobby Horse a fost înființat acum opt ani, și al cincilea lor album, lansat în ianuarie 2018, se numește „Helm”, iar prezentarea lui de pe Bandcamp ne spune că e o „colecție de imagini sonice, modele ciclice sparte și cântece de luptă politice, unite prin diversitatea lor”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG