Linkuri accesibilitate

Grupul Wagner a deschis noi puncte de recrutare în cluburile sportive rusești


Centrul Wagner inaugurat în noiembrie la Sankt Petersburg, 4 noiembrie 2022
Centrul Wagner inaugurat în noiembrie la Sankt Petersburg, 4 noiembrie 2022

Compania Wagner, fondată de omul de afaceri Evgheni Prigojin, un apropiat al Kremlinului, a deschis între 2 și 4 martie cel puțin trei noi centre de recrutare bazate pe cluburi sportive rusești.

Este ceea ce afirmă raportul Institutului american pentru studiul războiului (AISW). Experții acestui institut nu exclud ca aceste acțiuni să fie menite să refacă efectivele companiei Wagner după ce aceasta a pierdut accesul la recrutarea de noi combatanți din coloniile penitenciare rusești.

AISW scrie că noile centre de recrutare ale grupării paramilitare sunt situate în complexul sportiv Dinamo din Samara, în clubul sportiv Antares din Rostov pe Don și în clădirea Federației ruse de box din Tiumen.

Potrivit reprezentanților grupului Wagner, centrele de recrutare au fost lansate până acum în sălile de antrenament folosite de opt cluburi sportive din Moscova, informează Meduza. Pe 2 martie, Prigojin a afirmat că a început să coopereze cu cluburile sportive pentru a recruta noi luptători pentru grupul Wagner.

La începutul acestei săptămâni, s-a aflat că, în sediul Grupului Wagner deschis recent la Sankt Petersburg, a fost lansat clubul patriotic de tineret „Vagnerionok”. Obiectivul său oficial este „de a insufla tinerei generații dragostea pentru Patria lor”.

Grupul Wagner este o formațiune paramilitară rusă neoficială. Mercenarii Wagner participă activ la războiul cu Ucraina, dar și la operațiuni terestre în țările din Orientul Mijlociu și Africa. Luptătorii companiei sunt acuzați de comiterea a numeroase crime de război, inclusiv de execuții extrajudiciare.

Luna trecută, fondatorul și sponsorul Wagner PMC, Evgheni Prigojin, a declarat, fără a da explicații, că firma a încetat să recruteze deținuți din coloniile penitenciare pentru a lupta în războiul din Ucraina. Olga Romanova, șefa Fundației Rusia din spatele gratiilor (Rus Sidiașciaia), a declarat că în închisorile rusești continuă să fie recrutați deținuți pentru a fi înrolați în războiul din Ucraina, dar persoanele care recrutează au declarat că reprezintă Ministerul rus al Apărării.

XS
SM
MD
LG