Linkuri accesibilitate

GoGo Penguin 2018


Detaliu de pe afișul cu concertele GoGo Penguin în 2018.
Detaliu de pe afișul cu concertele GoGo Penguin în 2018.

O muzică pentru inimă, cap și picioare

GoGo Penguin 2018
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:06:28 0:00

O avanpremieră astăzi la un album care urmează să apară în februarie 2018, la casa de discuri Blue Note.

„Cine sîntem noi? Locuim pe o planetă nesemnificativă a unei stele banale pierdută într-o galaxie ascunsă într-un colț uitat al unui univers în care există mul mai multe galaxii decît oameni.”

Acest citat din serialul de televiziune „Cosmos” al astrofizicianului american Carl Sagan este sursa titlului albumului despre care vă vorbesc astăzi.

O stea banală, „A Humdrum Star”, este titlul albumului din februarie 2018 al unei trupe despre care am mai vorbit de la acest microfon, GoGo Penguin din Manchester Marea Britanie.

„Cred că ne-am simțit și mai mult eliberați pe acest album, cred că e mai mult din fiecare dintre noi pe el”, spune basistul Nick Blacka.

„Am început cu această idee de „interior și exterior” (...). O mulțime de texturi și sunete vin din scriere electronică, dar Brendan a vrut ca totul să fie făcut cît mai organic cu putință”, completează bateristul Rob Turner, referindu-se la Brendan Williams, co-producătorul acestui album.

„Muzica lor a fost descrisă ca acustic-electronică, dar vine în mod egal din rock, jazz, minimalism, coloane sonore pentru jocuri video și glitchy-electronica (...). O muzică pentru inimă, cap și picioare”, scrie pe pagina de internet GoGo Penguin.

Inimă, cap și picioare: pianistul Chris Illingworth, basistul Nick Blacka și bateristul Rob Turner.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG