Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Glia Drochiană”


Invitata emisiunii este Liuba Bulgaru.

„Recent, în satul Sofia din raionul Drochia au avut loc două evenimente inedite.

Primul dintre ele „Hangul de la Sofia” s-a desfășurat la inițiativa Cristinei Țurcanu, animatoare și un specialist foarte bun din cadrul secției Cultură din Drochia. Această activitate și-a propus promovarea tradițiilor locale și a dansului cu numele „Hangul de la Sofia”, cunoscut nu doar în republică, dar și peste Prut. La sărbătoare au fost invitați mai mulți oaspeți din România. Sărbătoarea a culminat cu o masă cu bucate tradiționale de la Sofia.

Cea de-a doua sărbătoare, „Verdele de la Sofia”, este o tradiție de peste o sută de ani. În această zi în sat petrec doar femeile, este vorba de o condiție a sărbătorii. Pe lângă bucatele care sunt pregătite de gospodinele din sat, se mai desfășoară mini-spectacole, mulți dintre sofieni fiind talentați, chiar și actori etc.

Protopopiatul din Drochia a organizat un eveniment religios pentru copii. La biserica din satul Sofia au fost invitați atât copiii din localitate cât și din raion. Copiii au purtat mai multe discuții pe subiecte religioase.

La Drochia au fost comemorați polițiștii eroi căzuți în luptele de pe Nistru.

Detalii despre cele relatate citiți în ziarul Glia Drochiană.”

[Transcriere: Nicu Gușan].

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG