Linkuri accesibilitate

Floating Points


Sam Shepherd
Sam Shepherd

Precursor al unei mișcări numită de unii new dance music.

Floating Points
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:12:15 0:00

Floating Points este numele de scenă al lui Sam Shepherd, producător, compozitor și disc jockey născut la Manchester în 1986, despre care mai mulți cronicari muzicali spun că e unul din cei mai respectați și căutați muzicieni ai scenei electronice contemporane din Marea Britanie, și a devenit asta înainte de a împlini 25 de ani.

A debutat în 2009 cu un vinil de 7 inci cu două piese, „For you” și „Radiality”, care l-au propulsat aproape instantaneu în poziția de precursor al unei mișcări numită de unii new dance music, aflăm de la un cronicar ai casei de discuri Ninja Tune din Londra.

New dance music e însă un termen oarecum neclar în ce-l privește pe Shepherd, pentru că muzica în care se scaldă omul acesta e un amestec de stiluri și genuri ce par a nu avea aproape nimic în comun, cel puțin la suprafață: disco, house, techno, electronica, muzică psihedelică, muzică clasică, soul și jazz.

În copilărie a cântat în corul Catedralei din Manchester, apoi studiat pianul la Chetham’s School of Music

Are un doctorat în neurologie la University College of London, iar numele primului său album long play, „Elaenia”, din 2015, vine dintr-un vis pe care Shepherd l-a avut despre o pasăre captivă într-o pădure după ce a citit romanul filosofic „Sum: Forty Tales from the Afterlives” (Sum: patruzeci de povești din după vieți) al neurologului american David Eagleman.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG