Linkuri accesibilitate

Explozii în Crimeea ocupată. Rusia spune că este un nou atac ucrainean


Fum deasupra șantierului naval care ar fi fost lovit de un atac cu rachete ucrainene în Sevastopol, Crimeea
Fum deasupra șantierului naval care ar fi fost lovit de un atac cu rachete ucrainene în Sevastopol, Crimeea

În Crimeea ocupată de Rusia au fost raportate explozii, iar traficul pe podul care leagă peninsula ucraineană de Rusia a fost întrerupt în dimineața zilei de 14 septembrie.

Ministerul rus al Apărării anunță că a dejucat un alt atac cu drone ucrainene, la o zi după ce două nave militare rusești andocate în peninsulă au fost grav avariate într-un atac similar.

Apărarea aeriană rusă a distrus 11 drone ostile deasupra Crimeei în dimineața zilei de 14 septembrie, a anunțat agenția de știri RIA, citând surse din Ministerul rus al Apărării.

Videoclipurile și fotografiile postate pe rețelele de socializare au arătat ceea ce se pretinde a fi explozii în Evpatoria și în jurul acesteia, în vestul Crimeii.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a afirmat că a zădărnicit, pe 14 septembrie, un atac cu cinci drone submarine ucrainene asupra navei de patrulare „Serghei Kotov” a flotei dinMarea Neagră.

Anterior, armata rusă și agențiile de știri relatau că unitățile antiaeriene rusești au doborât presupuse drone ucrainene deasupra orașelor Briansk și Belgorod, două regiuni din sudul Rusiei care se învecinează cu Ucraina. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Ultimele atacuri au avut loc la o zi după ce, pe 13 septembrie, două nave militare rusești au fost grav avariate în urma unui atac militar ucrainean aparent la scară largă asupra unei baze de reparații navale din Sevastopol, în Crimeea, principala bază a Flotei rusești din Marea Neagră.

VEZI: Incendiu de proporții la șantierul naval Sevastopol din Crimeea ocupată de Rusia în dimineața zilei de 13 septembrie, în urma a ceea ce Ministerul rus al Apărării susține că a fost un atac ucrainean.

Explosions At Sevastopol Shipyard In Russian-Occupied Crimea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:47 0:00

Reuters a citat un oficial ucrainean din cadrul serviciilor de informații care a declarat că o navă mare și un submarin au fost lovite în atac și probabil că au fost avariate iremediabil.

„Sunt daune semnificative. Putem spune acum că, cu o mare probabilitate, nu mai pot fi reparate", a confirmat Andri Iusov pentru Reuters, fără a preciza armele folosite pentru atac.

Postul britanic Sky News a afirmat că Kievul a folosit în atac rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, citând surse occidentale și ucrainene anonime.

Crimeea.Realities, un canal de știri regional al Serviciului ucrainean al RFE/RL, a relatat că s-au auzit cel puțin șapte explozii. Undele de șoc au spart ferestrele, iar pe cer au fost vizibile exploziile și fumul.

Șantierul naval strategic din peninsula anexată ilegal de la Ucraina în 2014, construiește și repară nave și submarine ale Flotei rusești din Marea Neagră. Flota a lansat numeroase atacuri cu drone și rachete asupra Ucrainei.

XS
SM
MD
LG