Linkuri accesibilitate

Evoluții în raportul om-găină


Nimeni nu poate citi mii de mailuri pe săptămînă.

Orice om prins de o funcție publică trebuie să știe cînd să își închidă computerul. Cele mai urgente situații sînt legiile sau deciziie privitoare la mediu, sex, viața animalelor, Internet, alimentație și orice altceva ce nu are legătură cu banalități ca: salariile, pensiile, impozitele sau condițiile de locuit pentru cine are, totuși o locuință.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct

Dacă e vorba de mediu și animale, politicienii vor fi îngropați sub un munte de mesaje trimise pe mail. Vorbim de trei, patru sau 500 de mesaje pe zi, trimise în fiecare zi, plus scrisori, telefoane, pliante vîrîte pe sub ușă și gărzi de militanți la ușă.

Evident, asemenea decizii sînt delicate și multă lume are lucruri de spus. Însă rezultatul acestor campanii, e un tărăboi care se varsă în confuzie și epuizare. Presiunile și cererile se bat, adesea, cap în cap sau se referă la detalii inexistente.

Nimeni nu poate citi mii de mailuri pe săptămînă, iar dacă poate, va vota după ce și-a pierdut mințile. În orice caz, e curios: cu cît e vorba de chestiuni mai practice și mai comune, cu atît mai mare liniștea.

Raportul e cam 1000 de mailuri despre habitatul găinilor, la un mail despre habitatul sătenilor care le dau grăunțe prin curte.

Previous Next

XS
SM
MD
LG