Linkuri accesibilitate

Euforie geopolitică


Primăria de la Chișinău.
Primăria de la Chișinău.

Nu e prima oară că cetăţenii din Chişinău aleg, în loc de gospodari, reprezentanţi ai unei orientări geopolitice.

Euforie geopolitică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Marele învins al alegerilor din Chişinău, Ion Ceban, a constatat că votul orăşenilor a fost unul politic şi geopolitic. O fi un regret în această constatare? Dacă regretul există, atunci domnul Ceban ar trebui să recunoască mai întîi faptul că el însuşi potenţează alegerile geopolitice ale oamenilor.

Nu e prima oară că cetăţenii din Chişinău aleg, în loc de gospodari, reprezentanţi ai unei orientări geopolitice. Fireşte, atît Ion Ceban, cît şi Andrei Năstase se vor făuritori de urbe, vorbesc despre proiecte de modernizare a oraşului. Numai că oamenii, ca de obicei, nu au ales proiecte, ci orientări geopolitice. E şi vina domnilor Ceban şi Năstase, dar e şi vina tuturor, vina acestui spaţiu în care confruntarea geopolitică nu mai încetează. Ce om mai e interesat de modernizarea oraşului cînd e speriat mereu cu ocupaţia rusă sau cu invazia occidentalilor? De aceea, oraşul are o mie şi o sută de probleme.

Domnii Ceban şi Năstase, ca şi precedenţii candidaţi la funcţia de primar, trebuie să înţeleagă că oamenii văd numai stafiile geopolitice care se iţesc de după sloganurile lor despre făurire. Aşa a fost mereu în această urbe şi aşa va mai fi, din păcate, o vreme.

Învingătorul Năstase a fost ales primar doar pentru un an. Să sperăm că va reuşi să facă măcar ceva notabil. Să sperăm că se va gîndi mai mult la drumuri şi la subsolurile blocurilor de locuinţe decît la alegerile parlamentare din toamnă. Lucrurile se vor limpezi foarte repede. Aşteptăm. Deocamdată contemplăm euforia geopolitică a unora…

XS
SM
MD
LG