Linkuri accesibilitate

E România promovată cu greșeli și neadevăruri? (VIDEO)


Secvență din videoclipul de promovare a României
Secvență din videoclipul de promovare a României

O privire atentă asupra filmului făcut din bani publici scoate la lumină mai multe probleme.

Cu mare fast, în ședința solemnă de Guvern de la Alba Iulia, premierul României, Viorica Dăncilă, a prezentat un videoclip de promovare a României cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

O privire atentă asupra filmului făcut din bani publici relevă mai multe probleme cu această producție video.

O voce grav-festivă anunță de „pe un picior de plai, (de) pe o gură de rai” o enumerare majestuoasă de realizări și bogății ale României.

Ajunge la lanurile care poartă grâu.

Unii jurnaliști români s-au apucat să caute.

Și ce să vezi?! Imaginile sunt luate de pe Internet și prezintă câmpii din Rusia. Cel mai probabil și o rusoaică.

Merge apoi la pădurile virgine. Le știți, acelea care se despăduresc într-un ritm alarmant, care sunt casa „ultimilor lupi liberi din Europa”.

Numai că lupii din imagine sunt filmați de un norvegian, cine știe pe unde în lumea asta.

Și invențiile românilor. Care invenții?

Aflați ascultând cele de mai jos.

E România promovată cu greșeli și neadevăruri?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:22 0:00

[Nota redacției: Videoclipul de promovare a imaginii României de către Guvern, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, face o referință la un personaj nefast al istoriei interbelice românești, profesorul de fiziologie de la Facultatea de Medicină din București, N. C. Paulescu.

Creator alături de Alexandru C. Cuza al Partidului Uniunea Național-Creștină, în 1922, formațiune care adopta imediat zvastica drept simbol oficial, N. C. Paulescu s-a distins nu numai pe plan științific, dar a publicat cu regularitate în ziarul lui Cuza, „Apărarea Națională”, al cărui co-fondator a fost, articole antisemite cu program. Ca și în cărțile sale pseudo-științifice, N.C. Paulescu s-a manifestat ca unul din ideologii precursori ai aplicării „soluției finale” împotriva evreilor, pronunțîndu-se încă din 1924 în favoarea „exterminării paraziților nefaști”, la fel cum „sunt omorâți păduchii”. Raportul Comisiei Elie Wiesel îi acordă o întreagă pagină, discutînd publicațiile sale rasiste virulente și semnalînd influența sa recunoscută asupra viitorului fondator al Gărzii de Fier, Corneliu Z. Codreanu. (V. Eskenasy)].

Politigraf

XS
SM
MD
LG