Linkuri accesibilitate

Donald Trump: „Nimeni nu știe cu siguranță” dacă Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane


Donald Trump la Varșovia

Prime declarații ale președintelui american la Varșovia.

Președintele american Donald Trump, aflat în Polonia, a pus din nou, public, sub semnul întrebării competența serviciilor americane de informații, declarând că „nimeni nu știe cu siguranță” dacă Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Vineri, Trump se întîlnește pentru prima dată cu președintele rus Vladimir Putin, în marginea summitului G20 de la Hamburg, dar astăzi a evitat să răspundă dacă va discuta și problema atacurilor cibernetice. „Multă lume intervine. Se întâmplă de multă vreme”, a declarat Trump.

Anul trecut, serviciile americane de informații, CIA, FBI, NSA au ajuns la concluzia că Moscova a ordonat atacul asupra computerelor Partidului democrat. Documentele obținute astfel au fost făcute publice prin platforma WikiLeakes în vara lui 2016.

Referitor la ultimul test balistic al Coreei de Nord, care a avut loc pe 4 iulie, președintele american a declarat că liderii de la Fenian „se comportă într-un mod foarte, foarte periculos și va trebui să facem ceva”. Dar a evitat să spună cum ar putea reacționa Statele Unite.

La Națiunile Unite miercuri, ambasadoarea americana a anunțat că pregătește, cu Franța, o rezoluție prin care se cere noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord. Cum Rusia și China se opun în principiu, rezoluția nu are șanse să fie adoptată.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG