Linkuri accesibilitate

Donald Trump: misiunea de luptă dată armatei americane a fost îndeplinită


Donald Trump vorbind vinieri 13 aprilie la Casa Albă despre riposta americană militară americană la atacul chimic al armatei siriene din 7 aprilie.
Donald Trump vorbind vinieri 13 aprilie la Casa Albă despre riposta americană militară americană la atacul chimic al armatei siriene din 7 aprilie.

O ședință de urgență a Consiliului de Securitate ONU a fost convocată la cererea Rusiei sâmbătă seară.

Președintele Statelor Unite Donald Trump a postat un pesaj pe Twitter în care spune că misiunea de luptă pe care a dat-o armatei americane a fost îndeplinită.

Statele Unite, Franța și Marea Britanie au lansat un atac cu rachete asupra a trei obiective militare ale guvernului din Siria.

Purtătoarea de cuvînt a Pentagonului Dana White a precizat că atacul nu a avut ca obiectiv schimbarea de regim din Siria, ci a fost un răspuns al comunității internaționale la folosirea de catre guvernul de la Damasc a armelor chimice împotriva civililor, un răspuns care apără valorile „pe care Statele Unite le reprezintă”, și din acest motivatacurile au fost „justificate și legale”. Potrivit Pentagonului, acțiunea a fost „eficientă și covîrșitoare”, fiind plănuită și coordonată în amănunt cu Marea Britanie și Franța.

Pentagonul a mai spus că deși infrastructura pentru fabricarea de arme chimice a regimului sirian continuă să existe, atacurile de noaptea trecută i-au provocat pagube majore.

Autoritățile de la Moscova afirmă că armata siriană ar fi interceptat 73 de rachete.

Directorul statelor majore reunite ale armatei americane generalul Kenneth McKenzie a făcut cunoscut că fost lansate 105 atacuri cu rachete împotriva a treiobiective din Siria, două lîngă Homs și unul din apropiere de Damasc. McKenzie a adăugat că potrivit datelor de pe teren sistemele de apărare contra rachetelor rachete rusești nu au fost folosite, iar Siria a lansat apărarea antiaeriană după încetarea atacului occidental.

Autoritățile de la Moscova afirmă că armata siriană ar fi interceptat 73 de rachete.Atacul a durat o oră și pînă acum nu se știe despre nici o victimă civilă.

Un diplomat de la Consiliul de Securitate ONU este citat de agentia Associated Press cu declarația că o ședință de urgență a Consiliului de Securitate ONU a fost convocată la cererea Rusiei sâmbătă seară. (OS)

XS
SM
MD
LG