Linkuri accesibilitate

„Cred că i-a plăcut de mine și mie mi-a plăcut de el” (VIDEO)


Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a acordat un interviu corespondentei Vocii Americii, Greta Van Susteren, în urma convorbirilor de marți din Singapore cu liderul Coreii de Nord, Kim Jong Un

Donald Trump la Vocea Americii despre convorbirile cu Kim Jong Un
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00

Van Susteren: Ce v-a surprins în legătură cu Kim Jong Un?

Donald Trump:
„Are într-adevăr o personalitate încântătoare. Este un tip vesel, este foarte deștept, un negociator minunat. Își iubește poporul, nu mă surprinde acest lucru, dar își iubește poporul. Și cred că am dat startul unui acord impresionant. Vom denucleariza Coreea de Nord. Acest lucru va începe imediat. Se vor mai întâmpla multe alte lucruri, inclusiv repatrierea rămășițelor (militarilor americani căzuți în războiul coreean)...”

Van Susteren: Ați adus în discuție astăzi chestiunea drepturilor omului, cum a reacționat?

Donald Trump: „Foarte bine. Evident, am discutat despre denuclearizare 90% din timp, dar am abordat multe alte chestiuni, au fost menționate și drepturile omului, aducerea rămășițelor înapoi a mai fost un factor important. De fapt, l-am introdus în documentul semnat, am reușit să introducem multe alte lucruri a acel document, care a depășit cu mult toate așteptările.”

Van Susteren: Cu ce impresie despre Dumneavoastră credeți că a plecat?

Donald Trump: „Cred că i-a plăcut de mine și mie mi-a plăcut de el. Eu înțeleg trecutul și nimeni nu trebuie să-mi spună că este un tip aspru. Trebuie să fie un tip aspru și a fost o persoană aspră. Dar ne-am înțeles foarte bine. Este deștept, își iubește poporul, își iubește țara. Dorește multe lucruri bune și de aceea face ceea ce face.”

Van Susteren: Dar și-a înfometat poporul. A fost brutal cu el. Cu toate acestea îl iubește?

Donald Trump: „Vedeți, face și el ceea ce a văzut că se face. Dar, de fapt, eu trebuie să mă iau după ziua de azi, după ziua de ieri și ultimele vreo două săptămâni, pentru că anume acum a început această chestiune (a convorbirilor). Repet, fără retorică și fără sancțiuni. Sancțiunile au fost foarte importante, sancțiunile vor rămâne în vigoare până când vom vedea că acest lucru (denuclearizarea) se va întâmpla. Vedem deja că se va întâmpla, dar sancțiunile vor rămâne până când începem într-adevăr să demontăm sau demontăm armele atomice.”

[Traducere: Alexandru Eftode]

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG