Linkuri accesibilitate

„Dodon vrea pentru Moldova modelul Transnistriei, să facă parte dintr-o lume foarte prietenoasă, din care prietenii nu mai pleacă” (Al. Vakulovski/Deschide.md)


Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat, redirecționat și revigorat Parteneriatul Estic (Thomas Buchsbaum/IPN).

Publicația Financial Times scrie despre jurnalistul rus care ar fi fost împușcat la Kiev, Arkadi Babcenko, menționând că anunțul despre faptul că este în viață a avut loc la o conferință „bizară”. În articol se face referire la colegii lui Babcenko, care afirmă că schema serviciilor de securitate ucrainene subminează credibilitatea Kievului și posibil, a jurnaliștilor din Ucraina.

Revista presei cu Natalia Sergheev
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct

Expertul militar Aleksei Arestovici scrie despre comportamentul serviciilor de securitate ucrainene într-un articol de opinie pentru portalul ucrainean Apostrof. El afirmă că scenariul în care autoritățile confirmă moartea, iar apoi o infirmă este unul cinematografic. Expertul subliniază că multe organizații internaționale și de media și-au știrbit din autoritate fiindcă au reacționat la acest „deces” ca la unul real, fiindcă autoritățile ucrainene au creat circumstanțe pentru o confuzie la nivel global: „Ei au considerat că în acest caz altă soluție nu-i și cred că nu vor explica toate motivele de ce.”

Limbajul de lemn este omniprezent în știrile de la Moldova 1, afirmă experta media Aneta Gonța, într-un comentariu pentru portalul Media-Azi. Dacă interesul informațional al cetățeanului este pus în capul mesei, jurnalistul va exclude orice element neclar, străin, bombastic, de lemn, din limbajul materialului, transformându-l în știre veritabilă, consideră Gonța. „Numai înțelegând esența informației pe care o transmite, jurnalistul se va simți responsabil pentru modul în care este recepționată de către telespectator.”

Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat, redirecționat și revigorat Parteneriatul Estic, a declarat Thomas Buchsbaum, ambasadorul austriac, citat de agenția de știri IPN. Mesajele care vin de la statele partenere este că se bucură de faptul că parteneriatul nu este condus de Bruxelles, Consiliul UE sau Comisia Europeană, dar din ce în ce mai mult se observă interesul statelor membre, a spus Buchsbaum. În opinia lui, Parteneriatul Estic nu este încă la vârsta de maturitate, dar a trecut de adolescență.

Moldova trebuie să-și găsească propria cale spre creșterea economică și o viață civilizată a cetățenilor, precum și să ceară de la UE posibilitatea de a întreține deschis și fără restricții relații comerciale atât cu Occidentul, cât și cu Orientul, afirmă jurnalistul german Thomas Fassbender, citat de portalul Noi.md. În opinia lui, singurul potențial pentru dezvoltarea Moldovei este calea sa, individualismul sănătos și suveranitatea reală.

Ion Ceban nu va reuși să adune mai multe procente în turul doi al alegerilor locale, pe când cele împărțite între ceilalți candidați vor merge spre Năstase, scrie Moni Stănilă, într-un editorial pentru ziarul Timpul. Ea a adăugat însă că nu se știe unde se vor duce voturile celor care nu au votat în primul tur: „Suntem cum se spune în popor: aceeași Mărie, cu altă pălărie.”

De când Rusia „luptă pentru pace”, în Siria atrocitățile s-au înmulțit, se distrug oraşele care au mai rămas, scrie Alexandru Vakulovski, într-un editorial pentru portalul Deschide.md. El menționează că regimul lui Assad este susţinut de Kremlin și apărat cu înverșunare de către Putin. Vakulovski face o paralelă cu situația din Moldova și spune că președintele Igor Dodon recunoaște tot ce vrea Rusia, fără bombardament, doar cu bombe-n cap: „Dodon vrea pentru Moldova modelul Transnistriei, să facă parte dintr-o lume foarte prietenoasă, din care prietenii nu mai pleacă”.

XS
SM
MD
LG