Linkuri accesibilitate

Younger Brother


Ultimele zile de gravitație.

Younger Brother
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:14:38 0:00

Kogi este o populație indigenă din Columbia ce se auto-definește drept fratele mai mare, și are o profeție care spune că Pământul și Natura vor fi distruse de Occidentali, pe care indienii Kogi îi numesc fratele mai mic.

Nu am cum să verific povestea asta, dar am relatat-o exact așa cum au spus-o într-un interviu din 2007 Simon Posford și Benjamin Vaughan, explicînd de unde vine numele trupei lor, Younger Brother.

Despre Simon Posford am mai vorbit la Dicționarul de sunete rare în cele două file dedicate grupului Shpongle.

Younger Brother au cântat la început în formulă de duo, și prin 2003 făceau un fel de muzică electronică despre care unii spuneau că e psytrance (în varianta sa ritmată), sau psybient (în varianta sa liniștită, ambientală).

Primul lor album, „A Flock of Bleeps” din 2003, a avut un nemaipomenit succes pe scena electronică underground din Marea Britanie, și a dus la o masivă cerere de concerte în toată lumea.

Asta i-a obligat să se transforme în trio (după ce l-au cooptat pe bunul lor prieten Ruu Campbell, fostul vocalist de la Leftfield) și în formula asta au lansat în 2007 „The Last Days of Gravity”, album primit cu mare entuziam de critică, și care a ratat în 2008 la milimetru Mercury Prize, premiul acordat anual celui mai bun album din Marea Britanie și Irlanda.

Coperta acestui album e opera faimosul grafician britanic de origine norvegiană Storm Thorgerson, vestit pentru lucrările sale apărute pe coperțile albumelor unor trupe ca Pink Floyd, Led Zeppelin, Yes și Genesis, ca să amintesc aici doar patru din zecile de albume la care a colaborat.

După „The Last Days of Gravity”, Younger Brother au devenit cvintet, și au început să cânte ceva între rock progresiv și pop.

În 2014, Benji Vaughan a anunțat pe Facebook că va dispărea de pe scena muzicală vreo cîțiva ani.

Tot în 2014 a apărut „Vaccine Electronic”, varianta... electronică a albumului cu același titlu din 2011, de pe care noi ascultăm acum piesa „Train”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG