Linkuri accesibilitate

Unknown Mortal Orchestra


Detaliu de pe coperta albumul Sex&Food, Unknown Mortal Orchestra, 6 aprilie 2018
Detaliu de pe coperta albumul Sex&Food, Unknown Mortal Orchestra, 6 aprilie 2018

O nouă dimensiune muzicală, care nu poate fi definită printr-un gen anume.

Unknown Mortal Orchestra
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:50 0:00

Unknown Mortal Orchestra e o trupă de rock psihedelic din Noua Zeelandă inventată de cântărețul, ghitaristul și compozitorul Ruban Nielson.

Am spus rock psihedelic, dar în cazul de față acest termen e cumva limitativ, strîmt, chiar dacă teoretic el exprimă o creativitate ce pare infinită; e strîmt pentru că muzica pe care o face Nielson călătorește printre genuri fără să pară că vrea să se „stabilească” la unul anume.

De fapt o spune el însuși, cum aflăm de la Jazz Monroe, cronicarul muzical al publicației online Pitchfork, care afirmă că, atunci când a înființat în 2010 Unknown Mortal Orchestra, Ruban Nielson a declarat că vrea să deschidă calea spre o nouă dimensiune muzicală, care nu poate fi definită printr-un gen anume.

Al treilea album semnat Unknown Mortal Orchestra se numește „Sex & Food”, a fost lansat acum exact trei zile, adică în 6 aprilie 2018, și conține forme muzicale diverse, de la un fel de pop pe care lesne l-am putea confunda cu ceea ce se numea pe vremuri în România muzică ușoară, la sunetul abraziv, frust, visceral, și cumva la marginea violenței sonore, al ghitărilor hard-rock de pe la sfîrșitul anilor 1960 în spațiul anglo-saxon.

Doamnelor și domnilor, Unknown Mortal Orchestra, adică Ruban Nielson, ghitară, voce, Jacob Portrait, bas, Quincy McCrary, clape, și Amber Baker, tobe.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG