Linkuri accesibilitate

De ce se supără cetăţeanul cînd conducătorul blochează strada?


Uneori oamenii sunt alungaţi de pe străzi cînd trece un mare conducător autohton care are de rezolvat probleme importante ale ţării.

Din cauza sosirii preşedintelui belarus, circulaţia din Chişinău a fost dată peste cap două zile. Ambuteiaje, nervi, întîrzieri, mesaje supărate pe reţelele de socializare ale unor oameni care nu acceptă să fie alungaţi de pe şosele.

Ei bine, să constatăm mai întîi un fapt evident, acela că aşa ceva nu ni se întîmplă prima oară. Aici mereu circulaţia este blocată cînd vine un vajnic oaspete străin. Ba chiar uneori oamenii sunt alungaţi de pe străzi cînd trece un mare conducător autohton care are de rezolvat probleme importante ale ţării.

De ce se supără cetăţeanul cînd conducătorul blochează strada?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

Ce nu e bine aici? Pesemne faptul că guvernanţilor nu le prea pasă ce se întîmplă cu circulaţia dincolo de străzile pe care merg ei. Se pare că ambuteiajele create undeva mai departe nu-i interesează deloc. Să se decurce cetăţenii cum vor şi cum pot! Asta mi se pare regretabil.

Apropo de rezolvarea problemelor ţării invocată mereu cînd sunt blocate străzile. Eu cred că, în cazul în care problemele ţării erau cu adevărat soluţionate metodic de la 1991 încoace, supărarea oamenilor nu ar fi fost atît de mare. Dacă guvernanţii autohtoni munceau cu acribie pentru binele ţării, dacă cetăţeanii ar fi simţit pe pielea lor munca asta, nici un fel de supărare nu ar fi existat. Oamenii ar fi înţeles că blocarea străzii are o justificare.

Cum însă cetăţenii nu prea văd ani de zile roadele muncii conducătorilor, o simplă blocare a stăzilor e în stare să-i scoată din sărite şi să-i facă să profereze blesteme pe FB. Aşa cred, dar, fireşte, sunt subiectiv.

XS
SM
MD
LG