Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

13:18 17.4.2017

Rusia refuză să participe la Eurovision 2017


Rusia a anunțat oficial că refuză să participe la Eurovision 2017.

Organizatorul „Eurovision“ – European Broadcasting Union (EBU) – a oferit Rusiei două alternative. Prima – sa participe la concurs de la distanță, a doua – sa aleaga un alt candidat. Ambele propuneri au fost respinse de postul tv de stat ”Pervîi Kanal”, care în plus a refuzat să difuzeze concursul. Acest lucru înseamnă că Rusia nu va mai participa la „Eurovision“ in acest an, declară EBU.

Moscova a ales-o pentru participare la competiția internaționala Eurovision pe cântăreața Iulia Samoilova, care din cauza unui handicap se deplaseaza într-un scaun cu rotile.

Pe 22 martie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a interzis Iuliei Samoilova intrarea în Ucraina pe o perioada de trei ani, deoarece a încălcat legislația ucraineană, vizitand Crimeea fara viza.

14:27 16.4.2017

Moldova și Ucraina vor control comun la 13 puncte de trecere a frontierei



Serviciile vamale din Moldova si Ucraina intentioneaza sa deschidă 13 puncte de control comun pe segmentul transnistrean al frontierei. Decizia a provocat panică in regiunea separatista transnistreană.

Dintre cele 13 puncte, 11 vor fi cu destinatie rutiera si doua cu destinatie feroviara.

Transnistria este cunoscuta ca un rai al contrabandistilor de tutun si alcool, o mare buna parte din banii cu care traieste republica separatista fiind obtinuti in acest mod.

Se preconizeaza ca operatiunile de vamuire a marfurilor la aceste puncte de control sa se desfasoare pe etape. La prima etapa vor fi efectuate operatiuni de export si de tranzit, deoarece exista procedura electronica de declarare a exporturilor. Celelalte regimuri vamale (importul, prelucrarea activa, depozitul vamal etc.) vor fi utilizate dupa studierea volumului de lucru si de intensitate a fiecarui punct de control in parte.

14:26 16.4.2017

Rinat Ahmetov vizat de o anchetă anticorupție


Miliardarul Rinat Ahmetov a spus ca isi va apara interesele dupa ce actiunile pe care le detine la unul dintre cei mai importanti operatori telecom din tara au fost puse sub sechestru de justitiei in cadrul unui dosar de coruptie.

Holdingului omului de afaceri, SKM, doreste "o ancheta obiectiva si independenta in privinta circumstantelor privatizarii Ukrtelecom", a precizat acesta, intr-un comunicat.

Joia trecută, procurorul general Iuri Lutsenko a anuntat ca un tribunal a "inghetat" actiunile lui Ahmetov la Ukrtelecom si filiala sa TriMob. Aceasta decizie vine dupa doi ani de ancheta legata de privatizarea in 2011 a fostului monopol telecom sub fostul presedinte pro-rus Viktor Ianukovici, destituit de miscarea pro-occidentala din Maidan.

Potrivit lui Lutsenko, compania ar fi fost vanduta la o suma simbolica unei societati paravan din Cipru care a fost ulterior cumparata de Ahmetov.

Miliardarul exercita o influenta considerabila in viata politica ucraineana. A fost de doua ori ales deputat in partidul Regiunilor al lui Ianukovici.

Ca si alti oligarhi, a fost tinta luptei anticoruptie condusa de autoritatile pro-occidentale ajunse la putere in 2014.

14:23 16.4.2017

Rusia nu va transmite Eurovision, după ce Ucraina a interzis participarea Iuliei Samoilova


Televiziunea rusă a decis că nu va televiza concursul muzical Eurovizion, după ce Ucraina a interzis participarea la acesta a reprezentantei Rusiei.

Ucraina a interzis artistei Iulia Samoilova să participe la concurs din cauza unui show pe care l-a susţinut în Crimeea în 2015, anexată de Moscova în 2014, unde ar fi intrat ilegal.

Samoilova, în vârstă de 27 de ani, a confirmat faptul că a susţinut câteva concerte în Crimeea, în 2015.

Ucraina va găzdui concursul muzica în luna mai, la Kiev.

Iniţial au fost propuse mai multe soluţii, însă aceste au fost respinse de postul de televiziune rus, una dintre variante era ca Samoilova să-şi interpreteze numărul prin satelit.

Decizia Ucraina a fost condamnată de preşedintele comisiei Eurovision, în situaţia în care Rusia nu va mai participa la concursul muzical european din 2017.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG