Linkuri accesibilitate

Are Donald Trump aliați pe care poate conta?


Mitch McConnell și președintele Donald Trump
Mitch McConnell și președintele Donald Trump

Presedintele pune nereușitele sale legislative pe seama democraților din opoziție, dar învinuiește și pe anumiți republicani.

Una dintre problemele presedintelui Trump deriva din relatiile sale ostile cu liderii propriului partid. Are Trump aliati pe care poate conta? O relatare a corespondentului Europei Libere la Washington.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00
Link direct

Presedintele Donald Trump pune nereusitele sale legislative pe seama democratilor din opozitie, dar invinuieste si pe anumiti republicani. Intre acestia pina ieri, cel putin, se numara si liderul republican din Senat, Mitch McConnell. Cei doi s-au intilnit insa si cel putin deocamdata au parut sa ingroape securea razboiului, nu de alta, dar urmeaza batalii legislative majore de care depinde si controlul asupra Congresului si succesul presedintiei.

Mai mult decit atit, Trump a mai declarat ca-i va spune si fostului sau strateg Steve Bannon sa-l lase in pace pe McConnell, care a fost in ultima vreme tinta predilecta a publicatiei Breitbart condusa de Bannon. McConnell este considerat un iscusit strateg politic, dar de cind Trump a fost inaugurat, el a suferit infringere dupa infringere, in incercarea de a adopta legi majore. Contrar aparentelor si stirilor din ultima vreme, Trump a spus ca el si liderul republican sint mai apropiati ca niciodata.

Nu mai departe de simbata, Steve Bannon declarase public razboi impotriva conducerii Partidului Republican, invinuindu-l in special pe McConnell despre care a spus ca va avea soarta lui Julius Cesar. Ieri, Trump spusese ca intelege frustrarea lui Bannon in legatura cu faptul ca Senatul nu pune in aplicare agenda Casei Albe, dar s-a angajat sa vorbeasca cu acesta despre intentia lui Bannon de a trimite in competitia preliminara, candidati care sa se opuna membrilor republicani actuali. Nu este clar daca Bannon va ceda si miza este extrem de mare, anul viitor fiind unul electoral.

XS
SM
MD
LG