Linkuri accesibilitate

Cine este autorul atentatului de la Las Vegas


Lumânări aprinse la Las Vegas în memoria victimelor atacului de pe 1 octombrie
Lumânări aprinse la Las Vegas în memoria victimelor atacului de pe 1 octombrie

Toţi cei care l-au cunoscut spun ca izbucnirea sa criminală este inexplicabilă.

Cine este autorul atentatului de la Las Vegas, care a facut 59 de victime si a lasat in urma peste 500 de raniti? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Stephen Paddock, cel care a deschis focul la Las Vegas, facind numeroase victime era un jucator de noroc, cunoscut in cazinourile din oras. Facuse investitii imobiliare in Texas. A fost angajat salariat, ultima data acum 30 de ani. A divortat de doua ori. Avea o licenta de pilotaj si era proprietarul a doua avioane, de mici dimensiuni.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00

Nu se stie ce l-a facut pe Stephen Paddock sa ucida, la Las Vegas, desi am aflat pina acum ca si-a planuit minutios actiunea. Locuia intr-o comunitate pentru pensionari, unde traia in general retras. Nu parea sa fi avut convingeri religioase ori politice si – spun rudele – nu avea un temperament exploziv. Dar Paddock era fiul unui jefuitor de banci, care a evadat din inchisoare si s-a aflat in anii 70 pe lista persoanelor cele mai cautate de FBI. Tatal a fost – spun autoritatile – un psihopat periculos, cu tendinte sinucigase.

Prietena lui Stephen Paddock, filipineza, este in strainatate si se pare ca va reveni in America, pentru a fi interogata. Fratele ucigasului a spus ca acesta era un jucator de noroc, un om bogat care cheltuia sume mari la pocher si in croaziere. Paddock si cei trei frati au fost crescuti de mama, care le spusese ca tatal ar fi murit in inchisoare. Familia s-a mutat in mai multe locuri, iar din spusele fratilor Stephen Paddock nu era un tinar violent. Dupa colegiu, el a lucrat pentru o firma care a precedat Lockheed Martin si a devenit proprietarul si administratorul unui complex de apartamente in Texas.

Toti cei care l-au cunoscut spun ca izbucnirea sa criminala este inexplicabila. Paddock a cumparat trei arme, anul trecut, in limitele legale. Ce a facut ca un multi-milionar, cu o viata aparent obisnuita sa comita cea mai grava crima in masa, din istoria americana? El a lasat in urma 23 de arme in camera de hotel, alte 19 la locuinta, sute de seturi de munitie si o multime de intrebari inca fara raspuns.

XS
SM
MD
LG