Linkuri accesibilitate

Raidul FBI la reședința lui Paul Manafort, fostul director de campanie electorală al lui Donald Trump


Paul Manafort

Anchetaorul federal Robert Mueller își intensifică investigațiile pe tema amestecului Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Presa americana relateaza ca FBI-ul a efectuat o perchezitie, luna trecuta la locuinta fostului manager al campaniei lui Donald Trump, Paul Manafort. Ce a dus la aceasta perchezitie? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Descinderea FBI s-a produs la sfirsitul lunii trecute, in zori, agentii luind cu ei documente si alte materiale, legate de ancheta cu privire la amestecul Rusiei in alegerile americane. Raidul, care a fost efectuat fara un avertisment prealabil demonstreaza ca investigatorul federal Robert Mueller si-a intensificat ancheta.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Manafort se afla sub presiune crescinda, in conditiile in care Mueller si echipa sa vor sa afle despre tranzactiile sale financiare si cariera lui de consultant pentru entitati din strainatate. Descinderea de la 26 iulie s-a produs cu o zi inainte ca Manafort sa depuna marturie in fata Comisiei Juridice a Senatului si dupa ce se intilnise cu senatori, membrii ai Comiei pentru Informatii.

Mandatul de perchezitie a vizat documente referitoare la impozite, acte bancare si alte tipuri de documente. Surse arata ca agentii au parasit locuinta cu o multime de materiale. Ceea ce este interesant este faptul ca astfel de perchezitii in America se fac numai dupa ce procurorii conving un judecator ca exista ratiuni sa se creada ca ar fi fost comis un delict.

Observatorii arata ca perchezitia mai demonstreaza ca Robert Muller este decis sa foloseasca toate instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a elucida acest caz. Este posibil că investigatorii au sustinut in fata judecatorului ca nu se poate avea incedere ca Manafort va preda toate documentele solicitate de un juriu federal.

Senatorul democrat de Connecticut, Richard Blumenthal, membru al Comisie Juridice a spus ca perchezitia este un fapt semnificativ si suprinzator adaugind ca astfel de raiduri sint efectuate in investigatii penale cit se poate de serioase, cind cel vizat nu se bucura de incredere.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG