Linkuri accesibilitate

Cînd îi cedează bărbatul locul femeii în transportul public?


Cam aşa: iubim şi respectăm femeile dacă sunt însărcinate sau au un copilaş în braţe. Dacă nu...

Fiind perceput ca un ziarist pesimist, cîrcotaş, răulean, aud deseori îndemnul să vorbesc despre lucrurile frumoase, pozitive, benefice care chipurile sunt aici pretutindeni. O să vă vorbesc despre un asemenea lucru benefic, frumos, pozitiv.

Cînd îi cedează bărbatul locul femeii în transportul public?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link direct

Am remarcat de multă vreme că în transportul public, ori de cîte ori intră cîte o femeie însărcinată sau cu un copil în braţe, sare cîte un bărbat de pe scaun şi imediat îi cedează locul femeii cu pricina. E un soi de reflex lăudabil, o materializare a celor şapte ani de acasă, un gest provenit dintr-un dram de educaţie. Femeile însărcinate sau cu copil sunt respectate mereu în troleibuzele sau microbuzele autohtone. Iar dacă cineva, în mod paradoxal, nu-i cedează locul, e făcut imediat cu ou şi cu oţet de alţi pasageri. Aşadar, să ne bucurăm că avem aşa ceva.

Cum totuşi sunt pesimist şi cîrcotaş, o să remarc imediat şi un detaliu dizgraţios. Aceleaşi femei, care nu sunt însărcinate şi nu au copii în braţe, sunt deseori ignorate cu nonşalanţă. Am văzut nu o dată bărbaţi puternici, în floarea vîrstei, care şedeau în troleu şi se făceau că plouă, care ignorau ostentativ domnişoarele şi doamnele în picioare de alături. Iese cam aşa: iubim şi respectăm femeile dacă sunt însărcinate sau au un copilaş în braţe. Altminteri, poate lesne să ne doară-n cot. Aş zice că e un soi de contrast ciudat. Cum poate fi el explicat? Căci orice femeie e o potenţială mamă, nu?

Ce vreau să spun? Vreau să le spun sfătuitorilor care văd binele din jur iată ce. O fi mult bine în RM, dar e şi mai mult rău. Iar răul din cotidianul moldovenesc e mai puternic decît binele şi ridiculizează orice încercare de a ne face viaţa luminoasă. O dimineaţă fără mult rău vă doresc, stimaţi ascultători.

XS
SM
MD
LG