Linkuri accesibilitate

Bordurile transpartinice ale României


Celebrul Adrian Videanu, „regele” bordurilor
Celebrul Adrian Videanu, „regele” bordurilor

Gabriela Firea dorește să înlocuiască bordurile din beton cu borduri din … granit și piatră naturală.

Puțini oameni au fost mai detestați de către Partidul Social-Demorat decât Adrian Videanu. Fost ministru, fost primar al Bucureștiului, Videanu era o țintă preferată, fiind acuzat de toate păcatele din lume. Avea reputația că învârte afaceri dubioase și că doar faptul că beneficia de protecția lui Traian Băsescu îl scăpa de rigorile legii. Iată însă că Băsescu nu mai e președinte de patru ani și totuși niciuna dintre acuzațiile care se vânturau cu privire la Videanu nu pare să se confirme. Mai trebuie precizat că Adrian Videanu este patronul unei firme prospere, Titan Mar, care se ocupă cu producția și comerțul de marmură și alte materiale de construcție.

Jurnal de corespondent: Alexandru Călinescu (Iași)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:56 0:00
Link direct

Între 2005 și 2008, ca primar al Bucureștiului, Videanu a avut o inițiativă care a făcut să curgă multă cerneală: a schimbat toate bordurile din granit și piatră naturală și le-a înlocuit cu borduri din beton. Ce utilitate pentru oraș avea această costisitoare operațiune, greu de spus. Pentru Videanu însă, dat fiind profilul firmei sale, era cu certitudine o afacere profitabilă. Au trecut de atunci zece ani iar primăria Capitalei a fost câștigată de PSD. Actualul primar, volubila Gabriela Firea, are și ea planuri ambițioase. Unul dintre aceste proiecte, anunțat zilele trecute, vizează – surpriză ! – bordurile trotuarelor. Mai precis, dna Firea dorește să înlocuiască bordurile din beton cu borduri din … granit și piatră naturală, adică așa cum erau înainte de a fi înlocuite de către Adrian Videanu. Și cine era mai potrivit ca să ducă la bun sfârșit această

Caragiale a rămas o constantă a capitalismului românesc de astăzi, dar un Caragiale combinat cu Ilf și Petrov....

acțiune ? Evident, Adrian Videanu însuși, omul ce cunoaște problema din interior. Fapt pentru care compania de resort a primăriei București a încheiat cu firma lui Videanu un contract în valoare de 3,5 milioane de euro.

Banii n-au miros, se știe foarte bine, și – după cum se vede – bordurile n-au culoare politică. Belu Zilber, un vechi militant marxist, spunea după război că, în România, regimul comunist va fi o combinație între Stalin și Caragiale. Vorbele lui s-au adeverit. Caragiale a rămas o constantă a capitalismului românesc de astăzi, dar un Caragiale combinat cu Ilf și Petrov.

Previous Next

XS
SM
MD
LG