Linkuri accesibilitate

Avem pe cine ne baza


Diploma
Diploma

Zeci de mii de persoane au hîrtii de savanți, ceea ce le dă voie să predea altora ce nu știu și să vorbească prost românește.

Una din binefacerile vremurilor noi se adresează direct marilor somități pîndite de anonimat. De axemplu, dlui sau dnei x care nu uită niciodată să semneze prof. sau prof. dr. sau dr. Numai nătîngii, fraierii și o parte a fochiștilor nu, astăzi, semnează așa.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct

Ce înseamnă aceste inițiale auguste? Înseamnă că purtătorul lor e om cu carte. El a absolvit fulgerător o Universitate prin preajmă, în județul vecin sau în străinătate, cu prilejul unei excursii prelungite.

Lucrarea de absolvire e greu de înțeles pentru omul de rînd și nu poate fi povestită de autorul care a semnat dedesubt fără să citească. Alteori, lucrarea e o diplomă care atestă că numitul a fost în trecere pe la cutare Universitate din America sau Anglia.

În sfîrșit, zeci de mii de persoane au hîrtii de savanți, ceea ce le dă voie să predea altora ce nu știu și să vorbească prost românește fără bănuiala că nu s-au ținut de școală.

Cu asta, se cheamă că educația națională a progresat și că ne putem baza pe oameni bine instruiți.

Previous Next

XS
SM
MD
LG