Linkuri accesibilitate

Jared Kushner neagă că Donald Trump și echipa sa de campanie electorală ar fi conlucrat cu Rusia


Jared Kushner face o declarație la Casa Albă înaintea audierii în Comisia Senatului pentru Serviciile de Informații
Jared Kushner face o declarație la Casa Albă înaintea audierii în Comisia Senatului pentru Serviciile de Informații

O declarație de 11 pagini prezentată public înaintea audierii consilierului prezidențial de la Casa Albă.

Consilierul presedintelui Trump – si ginerele acestuia – Jared Kushner sustine ca nu are nimic de ascuns cu privire la Rusia. Care sint argumentele O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

In declaratii scrise inaintate Congresului înainte de a fi audiat, Jared Kushner neaga ca Donald Trump si campania sa electorala ar fi conlucrat cu Rusia, in contextul alegerilor si sustine ca personal, nu are nimic de ascuns.

In declaratia de 11 pagini sint descries patru contacte intre Kushner si reprezentanti rusi, in campanie si in perioada de tranzitie. Saptamina aceasta, consilierul presedintelui va fi prezent la audieri, cu usile inchise, in comisii din Senat si Camera Reprezentantilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

In declaratie se arata ca nici el insusi si nici o alta persoana nu a conlucrat, in conformitate cu informatiile pe care Kushner le detine, cu vreun stat strain. El neaga ca ar fi beneficiat de finantare din Rusia pentru vreuna dintre afacerile sale, anterioare preluarii functiei.

Kushner va fi prima oficialitate din echipa lui Trump care va depune marturie la Congres, astazi si miine, in legatura cu amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale americane. Declaratiile lui in fata comisiilor Congresului sint asteptate cu interes pentru ca in trecut ginerele presedintelui a oferit informatii incomplete de Securitate, cu privire la intilniri avute cu rusi.

Kushner scrie in declaratie ca nu si-a dorit notorietate. El descrie o intilnire cu o avocata din Rusia, spunind ca a fost o pierdere atit de mare de timp incit i-a cerut secretarei sa-i ceara sa paraseasca incaperea. Este aceasi intilnire acceptata de Donald Trump Jr., dupa ce i se spusese ca avocata avea informatii compromitatoare despre Hillary Clinton.

Kushner sustine ca nu stia despre schimbul respectiv de emaluri si ca i le-a aratat avocatului său doar de curind. Kushner neaga o alta alegatie formulata impotriva sa si anume ca i-ar fi cerut ambasadorului rus la Washington sa creeze un canal secret de comunicare cu Kremlinul. El adauag ca s-a intilnit cu bancherul rus Sergei Gorkov la cererea lui Kisliak adaugind ca nu s-au discutat anumite politici.

In legatura cu declaratiile incomplete de securitate, Kushner scrie ca a fost o confuzie intre el si asistentul său si din aceasta cauza declaratia a fost trimisa inainte de a fi terminată.

Si fostul manager al campaniei lui Trump, Paul Manafort urmeaza sa fie audiat saptamina aceasta.

XS
SM
MD
LG