Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău se află în vizită ministrul afacerilor externe și europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a cărui țară exercită președinția OSCE. După convorbiri cu omologul său moldovean Tudor Ulianovschi, Lajčák va merge și la Tiraspol unde va face și declarații de presă.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

Mai mulți ambasadori și ambasadoare occidentale în România, care își reprezintă prin cumul țările și în Republica Moldova vizitează astăzi Chișinăul pentru a se documenta în legătură cu pregătirile pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Guvernul este convocat într-o ședință condusă de premierul Pavel Filip, candidat și în alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Democrat și în circumscripția uninominală de la Strășeni.

Curtea Constituțională examinează sesizarea unui grup de deputați ai Partidului Liberal, care afirmă că legea ar trebui să le acorde asigurare medicală gratuită din contul Guvernului nu doar mamelor cu patru și mai mulți copii, ci și taților care se află în aceeași situație.

Centrul de Resurse Juridice, o organizație neguvernamentală, dă publicității rezultatele unui sondaj printre avocați cu privire la reforma sectorului justiției și lupta împotriva corupției.

Inspectoratul General al Poliției lansează la o conferință de presă o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice intitulată: „NU corupției în Poliție!”

Câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters.

La Moscova, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, poartă convorbiri cu omologul său german Heiko Maas urmate de o conferință de presă.

La Berlin, cancelara Angela Merkel se întâlnește cu președintele Italiei, Sergio Mattarella.

În Statele Unite se află într-o vizită rară un oficial de rang înalt al Coreii de Nord, Kim Yong Chol, pentru convorbiri cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG