Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de Moldpres:

La Chișinău, are loc ședința Parlamentului, care va examina între altele, mai multe proiecte legislative în domeniul presei.

Mai are loc ședința Consiliul municipal Chișinău, prima de când liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost ales primar al capitalei.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct

Reprezentanți ai Diasporei invită jurnaliștii la o conferință de presă despre cum văd ei asigurarea dreptului la vot celor plecați peste hotare.

La Ministerul Apărării va avea loc ceremonia de revenire a celui de-al optulea contingent al Armatei Naționale din misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

Ministrul de externe al Finlandei, Teamo Soini, aflat în vizită la Chișinău, va susține o conferință de presă comună cu omologul său moldovean Tudor Ulianovschi.

Câteva repere și din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Seoul, secretarul de stat american Mike Pompeo, ministrul de externe japonez Taro Kono și ministrul de externe sud-coreean Kang Kyung-wha vor avea o întâlnire trilaterală pe marginea recentului summit al Statelor Unite și Coreii de Nord din Singapore.

Secretarul de stat american Mike Pompeo și ministrul de externe japonez Taro Kono vor avea întrevederi separate la Seul cu președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Mike Pompeo va călători și la Beijing pentru convorbiri cu oficialii chinezi în urma summit-ului Trump-Kim.

Ministrul german de externe Heiko Maas se întâlnește la Berlin cu omologul său macedonean Nikola Dimitrov.

Premierul spaniol Pedro Sanchez se întâlnește la Madrid cu omologul său irlandez Leo Varadkar.

La Ramallah, premierul bulgar Boyko Borisov se întâlnește cu omologul său palestinian Rami Hamdallah.

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu începe o vizită de două zile în China.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG