Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Astăzi este ultima zi de campanie înainte de turul doi al alegerilor anticipate pentru funcția de primar al Chișinăului.

La Chișinău, au loc și o serie de acțiuni consacrate Zilei Internaționale a Copilului.

Asociația Promo Lex, cea mai mare organizație neguvernamentală de monitorizare a alegerilor, lansează un nou raport despre mersul campaniei.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării invită toți copiii și părinții Grădina Publică ,Ștefan cel Mare pentru a participa la festivități cu genericul: „Descoperă eroul din tine!”.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct

Asociația Obștească „Părinți Solidari” organizează, în parteneriat cu Uniunea Elevilor din Moldova și Asociația Obștească „Orașul Meu”, marșul Marea Săpuneală la care se va demonstra pentru îmbunătățirea condițiilor sanitare din școli.

Expertul internațional ONU în domeniul drepturilor omului, Thomas Hammarberg, va susține o conferință de presă la Chișinău despre rezultatele unei vizite în regiunea transnistreană.

Câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

Ministrul de externe al Republici Belarus, Vladimir Makei, călătorește la Bruxelles.

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, susține o conferință de presă cu ocazia asumării de către Rusia a președinției Consiliului de Securitate pentru luna iunie.

Premierul rus Dmitri Medvedev vizitează Tadjikistanul pentru o reuniune a Comunității Statelor Independente.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG